Cestitka_Uskrs

U Beogradu dvoboj protiv Mege: “Moramo poboljšati skok, poziciju obrane i kontrolirati ritam”

Košarkaši su ranije jutros otputovali u Beograd na dvoboj u sklopu 3. kola ABA lige protiv momčadi Mege Bemax.

Dva poraza u dvije utakmice regionalne lige nisu najbolji pokazatelj mogućnosti ekipe KK Zadar te je glad za pobjedama i podizanjem kvalitete igre na parketu sigurno na razini.

Uoči gostujuće utakmice u dvorani “Ranko Žeravica” svoja očekivanja u ovom susretu podijelio je donedavni igrač Mege i ponajbolji igrač Zadra, Stefan Fundić.

“Sigurno da je to utakmica u kojoj moramo tražiti pobjedu nakon dva poraza u ABA ligi. Učinit ćemo sve što možemo da dođemo do dva boda u narednom kolu.”

25-godišnji Stefan proveo je dvije godine igrajući za ‘Roze’, a prošle sezone petoplasiranoj momčadi ABA lige pripomogao je s  7.1 poena, 5.3 skoka i 1.1 podijeljenom asistencijom u odigranih 22. kola regionalne lige.

“Naravno da će biti čudan osjećaj igrati protiv momčadi Mega Bemaxa, pošto sam tamo proveo dvije godine i imam i dosta prijatelja tamo, ali prijatelji su van terena, na terenu je druga priča. Tu smo svi profesionalci. I Mega i Zadar, tamo ćemo svi biti s jednim ciljem – da pobijedimo utakmicu.” – poručio je borbeni centar i nastavio…

“Mislim da smo svi u ekipi svjesni da nismo pokazali puni sjaj ove ekipe, daleko od toga. Želimo pokazati ljudima koliko smo stvarno kvalitetni.”

Strateg Zadrana Ante Nazor maksimalno je fokusiran na pobjedu i okretanje kormila u korist naše momčadi.

“Nakon neugodnog poraza na domaćem terenu dobro je što ova utakmica protiv Mege dolazi jako brzo da nemamo vremena za ništa nego da se što bolje spremimo za tu utakmicu. Ekipu respektiram. Ona je isto startala s 0:2 tako da će ova utakmica imati jedan dodatan naboj. Sigurno da se kontrola ritma igre nameće kao naš target, budući da je ekipa rastrčana, skakački moćna i sigurno da je trebamo što prije uvesti u naš ritam ne bi li pokušali okrenuti utakmicu u našu korist.” – pojašnjava splitski stručnjak.

Iako su porazi u Podgorici, Zagrebu i u konačnici Zadru opasno poljuljali svaku logičnu misao o nastavku sezone i dalje treba vjerovati u potencijal momčadi KK Zadar.

“Sigurno da su nas ova dva poraza poljuljala, sigurno da nije ugodno, ali sutra je utakmica, trebamo to ostaviti iza sebe i okrenuti se s pozitivnim stavovima prema tom novom izazovu, koji će ova utakmica donijeti i jednostavno izvući svoj maksimum.”

Pretjerano kalkuliranje u utakmici protiv jedne od najmlađih momčadi abaligaškog natjecanja sigurno nije opcija.

“U utakmici protiv Mege naglasit ćemo stvari koje su naš plus, njihov minus, nastojati pretočiti na teren ovo što sam rekao. Moramo poboljšati taj skok, poziciju obrane i ono što sam naglasio, pokušati kontrolirati ritam protiv ove mlade ekipe koliko je moguće.”

Iako putuju u Beograd bez kapetana momčadi Ive Ivanova, ‘plavo-bili’ nisu bez aduta upravo za utakmicu ovakvog intenziteta.

“Ive Ivanov se sigurno neće vratiti ovu utakmicu. Hendikep nam je velik, nastojat ćemo ga anulirati, kao što smo pokušali u ovom zadnjem periodu. Kudikamo moramo tu bolje odigrati na toj poziciji bez obzira igramo li s visokom ili s niskom petorkom.”

Susret protiv Mege Bemax na rasporedu je u petak u 20 sati, uz live prijenos na kanalima Arene Sport TV.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...