U dva sata u Zadru palo 13 litara kiše, na Dugom otoku 33 litre

Sredozemna ciklona sve naglašenije djeluje na vrijeme na Jadranu. Iako je u srednjoj i južnoj Dalmaciji još suho i djelomično sunčano, u sjevernoj Dalmaciji je u prvom dijelu dana bilo mjestimice jakog grmljavinskog nevremena.

Prema podacima mreže Pljusak.com, u Starigradu Paklenici je uslijed jakog pljuska u samo 2 sata palo skoro 50 litara kiše po kvadratnom metru. Lokalno je bilo bujica. Obilna kiša zahvatila je Zadar i širu okolicu tijekom jutra. Na Žmanu na Dugom otoku pale su 33 litre kiše po kvadratnom metru, u gradu Zadru 13 litara.

Grmljavinsko nevrijeme prema sredini dana pomiče se lagano na istok, palo da je iza 11 sati zahvatilo područje od Biograda na Moru, preko Benkovca, do Maslenice. I tamo se bilježe vrlo obilne oborine. Kiša, pljuskovi i grmljavina tek će u noći na četvrtak zahvatiti cijelu Dalmaciju. Ponegdje će pasti preko 50 litara kiše po kvadratnom metru, a tijekom četvrtka slijedi prestanak oborina i djelomično razvedravanje u drugom dijelu dana. Zapuhat će umjerena do jaka bura koja će biti najjača podno Velebita gdje se očekuju udari preko 140 km/h. Sutra će i osjetno zahladiti, donosi Dalmacija Danas.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...