U ponedjeljak štrajk! Nastava će se nadoknađivati: “Roditelji, pišite ispričnice Vladi!”

Sindikalni čelnici Branimir Mihalinec i Sanja Šprem istaknuli su da se štrajk prosvjetnih radnika nastavlja sve dok iz Vlade ne dobiju poziv na razgovor o njihovom zahtjevu za povećanjem koeficijenata složenosti poslova.

Najavili su da će u ponedjeljak štrajkati sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, te da će od sljedećeg tjedna početi s raznim sindikalnim aktivnostima na Trgu sv. Marka.

Štrajk i prosvjedi poruka su Vladi da izjava premijera Andreja Plenkovića u Saboru o namjeri povećanja osnovice u državnim i javnim službama ne znači ispunjavanje zahtjeva zaposlenih u obrazovnom sustavu, kazao je Mihalinec.

Ustvrdio je kako povećanje koeficijenata više nije samo sindikalni zahtjev, već svih zaposlenih u sustavu osnovnog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja.

Učenici će morati nadoknaditi izgubljene sate, rekla je u ponedjeljak ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

“Posljedično se gubi manje sati, ali ni to ne može trajati u beskonačnost. Kurikulum je zadan, ionako se moraju gradivo i rezultati učenja postići, a sigurno će biti nadoknade i treba raditi na tome da ova izvanredna situacija završi”, izjavila je ministrica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...