Do 19:20 sati privedeni svi osumnjičeni za silovanje maloljetnice; Narednih mjesec dana provest će u istražnom zatvoru

Županijski sud u Zadru donio je odluku o istražnom zatvoru za osumnjičene silovatelje. Počela su privođenja osumnjičenih za silovanje maloljetnice u istražnom zatvoru u Zadru. Dvojica od petorice osumnjičenih već su privedeni u istražni zatvor.

U istražni zatvor u Zadru stigli su dvojica od petorice osumnjičenih za silovanje maloljetnice. Osumnjičeni su stigli u pratnji roditelja koji su negodovali zbog ove odluke Suda te poručili kako će se prava istina tek saznati.

Tijek događaja pratite na Anteni Zadar

19:23 Odluka o istražnom zatvoru je pravomoćna i na nju nema mogućnosti žalbe. To znači da će svi oni u istražnom zatvoru provesti minimalno mjesec dana.

19:20 Oko 19:20 priveden je i peti osumnjičeni u istražni zatvor.

19:05 Osumnjičeni su ranije dovedeni u PU zadarsku odakle se crnim džipom jedan po jedan prevoze na zadarski sud, gdje će prema odluci narednih mjesec dana provesti u pritvoru.

19:00 U ovom trenutku priveden je i četvrti osumnjičeni. I on je doveden u vozilu zatamnjenih stakala, a vidljivo je kako je priveden u lisicama dok je rukama sakrio glavu prilikom dolaska u zgradu.

18:59 Samo za kazneno djelo silovanja zakonom je propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina zatvora.

18: 57 Podsjetimo, sudac Županijskog suda Ivica Marković na slobodu je pustio mladiće starosti od 17 do 19 godina protiv kojih je policija podnijela kaznene prijave zbog sumnje da su tijekom godine dana višestruko silovali tada 15-godišnju djevojku.

18:54 Ranije poslijepodne sa zadarskog suda došlo je priopćenje da je donesena odluka o istražnom zatvoru. No, isprva nije bilo najjasnije kakva je odluka.

18:51 Prvi mladić priveden je nešto prije 18 sati, drugog nakon 20-tak minuta dok je treći u zgradu zatvora dovezen oko 18:40 sati.

18:47 Kako doznajemo, osim DORH-a koji je tražio zatvor za mlađe punoljetnike žalili su se i odvjetnici osumnjičenih i to na odluku o zabrani približavanja.

Ranije danas…

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru neće tražiti delegaciju sa županijskog suda u Zadru na neki drugi sud jer za to ne nalazi razloge odgovorio je Jutarnjem zamjenik ŽDO Zadar, ujedno i glasnogovornik toga tijela Duško Berović.

Upravo je ŽDO Zadar pravosudno tijelo koje u ovom slučaju ima mogućnost od Vrhovnog suda zatražiti izuzeće Županijskog suda u Zadru i delegaciju slučaja nekom drugom županijskom sudu u Hrvatskoj. Izuzeće suda i delegaciju predmeta na neki drugi sud istog ranga, stranka u postupku može zatražiti kad postoji osnovana sumnja da neki sud nije kadar provesti nepristran postupak.

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo koje je prošlog tjedna nakon privođenja i ispitivanja petorice mladića zatražilo pokretanje istrage protiv njih i određivanje istražnog zatvora, zasad, ako je suditi prema izjavi glasnogovornika Berovića, nema sumnji u nepristranost zadarskog suda, ističe dnevnik.

Isto državno odvjetništvo u utorak je podnijelo žalbu na odluku suca istrage Ivana Markovića da petoricu mladića uhićenih u petak već u subotu, nakon provedenog ispitivanja, uz mjere opreza pusti da se brane sa slobode, javlja N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...