Upisan još jedan poraz; Jusup: “Moramo raditi na energiji igrača, a stiže i pojačanje!”

Košarkaši Cibone u susretu su 4. kola regionalne ABA lige kao gosti svladali Zadar sa 82-78 (20-22, 18-20, 17-17, 27-19) u drami na Višnjiku.

Oba hrvatska predstavnika u regionalnoj ligi u 4. kolo su krenula bez pobjede, a nakon više od dva sata igre i preko 60 izvedenih slobodnih bacanja pobjedu je ostvario zagrebački sastav.

Zadar je početkom posljednje četvrtine imao prednost od 65-57 uz napad, ali je izgubio loptu te je Cibona košem iz protunapada krenula u seriju 9-1 kojom se vratila u utakmicu.

U neizvjesnoj završnici junak Cibonine pobjede postao je Amerikanac Shane Gibson koji je na ulasku u posljednju minutu polaganjem doveo svoju momčad u vodstvo 76-75, a onda je nakon greške najboljeg igrača Zadra Bryona Allena koji je izgubio loptu u napadu, realizirao oba slobodna bacanja za 78-75.

Kada je Siriščević promašio tricu za izjednačenje Zadranima nije preostalo ništa drugo do prekršajem zaustaviti Gibsona, no Amerikanac je opet oba puta bio precizan s linije slobodnih bacanja za nedostižnih 80-75.

Gibson je susret okončao sa 22 koša i šutom s linije slobodnih bacanja 10-10, dok je Allen postigao 32 poena za Zadar.

– Mislim da smo stvarno imali šanse da dobijemo utakmicu. Imali smo 8 razlike u zadnjoj četvrtini na domaćem terenu. Ne mogu se oteti dojmu da je ponestalo energije, igrači nisu imali tu svježinu da kreiraju i stvaraju prednost u napadu. Imamo mahom neiskusne igrače i ne mogu raditi prevelike rotacije. Klupa Cibone je malo kvalitetnija od naše pa mogu držati ritam i mijenjati. Pokušao sam u prve dvije četvrtine odmarati ove igrače da ih sačuvam za zadnju četvrtinu. Moramo raditi na energetskom dijelu ako mislimo pobjeđivati ovakve utakmice. Poduzeli smo neke korake i kroz idući tjedan ćemo se pojačati, kazao je nakon utakmice trener Danijel Jusup.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...