Zadar odnio pobjedu 5. kola Premijer lige protiv Splićana

Košarkaši Zadra izborili su važnu pobjedu na splitskim Gripama protiv ‘Žutih’ konačnim rezultatom 67 – 80.

Zadar je odlično otvorio susret i već u trećoj minuti imao vodstvo 2:10. Splićani su se ipak uspjeli mobilizirati i vratiti na 22:22, a pred istekom druge četvrtine Marčinković je uspio pogoditi tricu za prvo vodstvo i 39 – 38 na poluvremenu.

Borba se nastavila i u trećoj dionici susreta, a domaćini su uspjeli podići svoje vodstvo na najviših 54:48.

Zadar je na koncu ubacio u brzinu više i s dvije trice Dominica Gilberta vratio minimalnu prednost.

Početak posljednje dionice u potpunosti je pripao Zadranima koji su podigli obrambeni nivo igre i tako dopustili suparnicima samo šest poena u prvih sedam minuta odlučujuće četvrtine, dok su na drugoj strani Junaković i Ivanov uzeli konce u svoje ruke i odveli momčad na plus deset (62:72), dvije i pol minute prije kraja.

Plavo-bijele predvodio je Ive Ivanov s double-double učinkom od 17 poena i 10 skokova, a pri tome je uspio podijeliti i 5 asistencija.

Martin Junaković upisao je 15 poena i 7 asista, a Dominic Gilbert pridružio je 12 uz, također dvoznamenkastih 11 poena Ivana Siriščevića i Domagoja Vukovića.

Trener Danijel Jusup zadovoljno je nakon utakmice poručio koliko mu ova pobjeda znači.

“Radovao sam se ovoj utakmici. Slaviti protiv Splita u Splitu nikada nije lako. Ova pobjeda i meni i momčadi puno znači kao podstrijeh za daljnji rad. Znate da sam preuzeo ekipu prije par dana te je bilo izuzetno teško i komplicirano to sve skupa u kratko vrijeme dizati i pripremiti. Zato mi je drago što se već vide rezultati rada. Sama utakmica je mogla otići i na drugu stranu. Dečkima iz Splita je u jednom trenutku ponestalo snage i koncentracije, što smo mi iskoristili. Pogodili smo neke teške šuteve te je utakmica otišla u pravcu u kojemu je otišla. Drago mi je što je dvorana bila lijepo popunjena. Čestitam svojim igračima i nastavljamo dalje raditi.”

Pred zadarskom momčadi je susret 6. kola HT Premijer lige u kojem će ugostiti sinjski Alkar u Krešinom domu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...