Zadar ponižen kod Mege; Opasno visi čitava sezona i pobjeda u sljedećem kolu je nužnost

Novi poraz u ABA ligi upisao je Zadar kojeg je na gostovanju visoko porazila Mega Bemax. Iako je startao s tri poraza, trener Ante Nazor kazao je nakon utakmice kako je momčad bila indisponirana.

“Čestitao bih protivniku na zasluženoj pobjedi. Bilo je razdoblja u igri u kojima je moja momčad parirala, ali nismo iskoristili prvo poluvrijeme i loš šut Mege. Bili smo indisponirani, promašili smo 13 bacanja i neke zicere.”

Međutim, u drugom poluvremenu srpska je momčad prelomila susret.

“Trebali smo ući u kontrolu susreta, ali kada to ne napraviš onda se dogodi upravo ovo što se dogodi, potpuna dominacija jedne mlade ekipe. Kada ih je u drugom poluvremenu krenuo šut, napravili su prednost. Nismo bili dovoljno karakterni da ne dopustimo da to ode na veću razliku. Raspali smo se pa sam nastojao dati više minuta igračima s klupe kako bi osjetili teren.”

Zadar je opet u utakmicu krenuo očajno. Nakon tri minute igre bilo je 9:0 za Megu, a slična prednost se i održala do kraj prve četvrtine u kojoj je Mega većinu napada završavala slobodnim bacanjima, dok su Zadar na životu držale trice, prenosi sportnet.

Kod Zadrana su posebno problematični bili centri, jako brzo su Farr, Fundić i Planinić upali u probleme s osobnim greškama. U drugu četvrtinu Zadar je ušao mnogo bolje, po prvi put ove sezone se pojavio pravi Vuković, ruku su dali Farr i Allen pa se u utakmici punoj grešaka Zadar vraća u egal i na minus tri na poluvremenu.

Zadar je nakon nove trice Allena poveo u 23. minuti s 45:47, a onda je sve stalo. Simonović uz Aščerića i Marjanovića radi seriju 11:0 za novo odvajanje domaćina, a do kraja treće četvrtine prednost je narasla do +12 za momčad Mege.

Na otvaranju posljednje dionice umjesto indisponiranog Martina Junakovića Zadrane je poveo Karlo Uljarević te uz pomoć Fundića i Gilberta Zadar po posljednji puta prijeti i vraća se ispod deset razlike. Nakon toga se vraća Junaković, a Zadar se potpuno raspada te u posljednjih pet minuta Mega uglavnom preko Marjanovića radi 22:7 za ogromnih 98:74 na kraju utakmica.

Mega je imala šest dvoznamenkastih pojedinaca koji su je vodili do pobjede, a najviše koševa je postigao Mišković s 18 ubačaja. Double-double su upisali Atić i Stanić koji su uhvatili po deset skokova uz 12, odnosno 14 poena.

Kod Zadra je najviše poena postigao Allen s 24, ali mu je za to trebao čak 21 šut, a izgubio je i pet lopti pa ne možemo pričati o najboljem Zadrovom pojedincu. Farr je ubacio šest poena te je s +3 jedini u redovima Zadra imao pozitivnu koš razliku na parketu, a korektan je bio i Vuković s devet poena i deset skokova te dvije blokade.

Zadru opasno visi čitava sezona i pobjeda nad Cibonom kod kuće u sljedećem kolu je apsolutna nužnost, a Mega će ostati u svom Beogradu te će u nedjelju 27. listopada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...