Zadar sutra dočekuje Krku, Nazor: “To je jedna nezgodna momčad, utakmicu trebamo iskontrolirati od početka do kraja”

Zadrani sutra u Krešinom domu igraju prvu domaću utakmicu u ABA ligi protiv Krke iz Novog Mesta. Nakon prvog kola i gostovanja u Podgorici protiv crnogorske Budućnosti, zadarskim košarkašima ovaj dvoboj bit će prilika za povratak na prave staze.

Drugo kolo ABA lige najavili su trener Ante Nazor i mladi Jan Palokaj, koji bi u sutrašnjem susretu trebao odigrati svoje prve minute u sklopu regionalne lige.

“Krka je, uz to što je zadržala neke stožerne igrače od prošle sezone, dovela i neka pojačanja i vjerujem da bi ti igrači mogli njima donijeti prevagu ove sezone u borbi za ostanak u ABA ligi. Što se tiče nas mislim da trebamo gledati samo sebe i uz pravi energetski pristup, puno agresivnosti u obrani kao i mirnoćom u napadu vjerujem da možemo doći do pobjede u ovoj utakmici. Što se tiče ABA lige ove sezone sve momčadi su jako puno uložile i svi se žele dočepati doigravanja što potvrđuju njihovi rosteri, koji su po individualnoj kvaliteti nikad jači.” – zaključio je mladi i perspektivni Zagrepčanin.

Prvo poluvrijeme protiv Budućnosti bilo je vrlo dobar nagovještaj što sve nova ekipa košarkaškog kluba Zadar može kada igra svoju igru potpuno neopterećeno.

“Mi očekujemo jednu mirnu sezonu, pogotovo u domaćim utakmicama gdje možemo pobijediti svakoga, a na gostovanjima ćemo morati uložiti dodatni napor i vjerujemo da onda možemo do koje pobjede.” – poručio je Palokaj.

Nakon dva važna gostovanja u ABA i HT Premijer ligi trener Ante Nazor svjestan je kako se neke pogreške u igri njegove momčadi ne smiju događati.

“Čeka nas jedna zahtjevna utakmica, prva na domaćem terenu u ABA ligi gdje moramo prezentirati obrambenu i napadačku agresivnost i pokušati ući u kontrolu ritma utakmice od samog početka. Ne smijemo dozvoliti sebi crne rupe, koje su bile evidentne na prethodnim gostovanjima. Dobro je što smo se u domaćoj ligi s visokom pobjedom vratili u pozitivan ritam i pozitivno ozračje na našem parketu što moramo nastojati aktivirati od samog podbacivanja lopte i u tome leži ključ.”

Upoznat s prednostima slovenske momčadi zadarski strateg inzistira na visokoj razini obrambenog dijela igre od svojih igrača.

“Krka je jedna nezgodna momčad gdje Cosey i Lawal imaju veliki broj poena u ruci. Gdje Jošilo zna povezati unutarnju i vanjsku liniju, a također su tu Ramljak i Lapornik na vanjskim pozicijama koji mogu davati veliki tonus igri i mi tu imamo određene zahtjeve koje moramo ispoštovati. Prvenstveno da se obrambeno uđe onako kako se treba ući. Da ne dozvolimo protivniku lagano razigravanje i smatram da na taj način trebamo iskontrolirati utakmicu od početka do kraja.” – naglasio je trener Nazor.

Utakmica je na rasporedu sutra s početkom u 18 sati!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...