Advent u Zadru; TBF i Dalmatino za novogodišnji program, uloženo preko milijun kuna

U petak, 15. studenog, s početkom u 11 sati, održana je novinska konferencija Turističke zajednice Grada Zadra u palači Cedulin. Tema konferencije bila je najava ovogodišnjeg Adventa, a sam događaj su predstavili Ivica Katić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka, Mario Paleka, direktor Turističke zajednica Grada Zadra te Tomislav Letinić, direktor Tržnica Zadar.

Pročelnik Katić pozdravio je prisutne u ime gradonačelnika Dukića te najavio kako će Advent započeti idući petak, 22. studenog te će trajati do 2. siječnja 2020. godine. Pročelnik je ovogodišnji Advent opisao kao “nikad duži” te je najavio kako će se održavati na Trgu Petra Zoranića, Trgu Pet bunara, Narodnom trgu te Sportskom centru Višnjik, gdje će biti postavljeno klizalište.

Spomenuo je i popratni događaj “Đir po gradu” putem kojeg će zadarski ugostitelji nuditi raznovrsnu ponudu i popuste tokom cijelog Adventa. Izrazio je nadu kako će ovogodišnji Advent doprinjeti turističkoj ponudi grada Zadra izvan turističke sezone.

Direktor Turističke zajednice Grada Zadra, Mario Paleka, najavio je bogat glazbeni program ovogodišnjeg Adventa te istaknuo kako je zadaća Turističke zajednice ponoviti prošlogodišnji uspjeh, kada je broj dolazaka turista u odnosu na pretprošlu godinu porastao za 34 posto.

Paleka je i najavio koncert grupe “Prljavo kazalište” za početak Adventa na Trgu Petra Zoranića, dok će se program za djecu odvijati na Narodnom trgu. Istaknuo je i ovogodišnji novitet, obilježavanje badnjeg jutra, tokom kojeg će Zadrane na Trgu Petra Zoranića zabavljati grupa “A strana”. Najavio je i novogodišnji program, tokom kojeg će nas na Trgu Petra Zoranića zabavljati grupa Zaratino i TBF, dok će na Narodnom trgu nastupati grupa Dalmatino.

Prema riječima Maria Paleke, u ovogodišnji Advent je uloženo preko milijun kuna, zbog čega se nada uspjehu manifestacije.

Direktor Tržnica Zadar, Tomislav Letinić, istakao je kako se na dva natječaja Tržnica Zadar za zakup adventskih kućica prijavilo 146 ponuditelja, kako je u zakup dano 25 kućica te da nije bilo žalbi na rezultate natječaja. Izrazio je zadovoljstvo boljim uvjetima za zakupnike te je najavio izradu mobilne aplikacije pomoću koje će korisnici moći vidjeti sadržaj i ponudu Adventa. Ovaj tehnološki napredak djelo je tvrtke SpringMedia, a pročelnik je izrazio zadovoljstvo aplikacijom koja je novitet ne samo u Zadru, već u Hrvatskoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...