Bolja budućnost je pred njima; Projekt mladih iz Škabrnje osvojio vrijednu nagradu

Nije samo za Vukovar 18. studenog tužan i mučan dan nego i za Škabrnju u kojoj je na taj datum 1991. u masakru ubijeno 86 civila i branitelja.

Mnogi će stoga danas biti i u Škabrnji. To mjesto stremi boljoj budućnosti u kojoj veliku ulogu igraju djeca.

Tamošnja Osnovna škola ”Vladimir Nazor” prije nekoliko godina osvojila je glavnu nagradu vrijednu 100.000 dolara u Abu Dhabiju projektom “Sretna škola plave ekonomije”. Ravnatelj škole Marin Pavičić rekao je u razgovoru za RTL Danas da je riječ o jako lijepom i vrijednom projektu, donosi RTL.

Nagradu dodjeljuje Vlada UAE-a za projekt održivog razvoja, a projektom mladih Škabrnjana obuhvaćeni su obnovljivi izvori energije kroz inovativnu PV-T solarnu tehnologiju povezanu s električnim vozilom i mobilnim sustavom baterija, zatim poduzetništvo kroz učeničku zadrugu ”Maslina”, recikliranje i razvrstavanje otpada kroz program Udruge za održivi razvoj Hrvatske (UZOR) te dijeljenje podataka sa 112 država svijeta kroz Program GLOBE koji sponzorira NASA.

Projektom je obuhvaćena lokalna, tradicionalna kultura uzgoja masline kroz učeničku zadrugu i povezivanje učenika s Dolinom maslina kraj Škabrnje, u kojoj su ekološki nasadi 7000 mladih maslina.

”Nastojimo oplemeniti cjelokupnu nastavnu godinu i pružiti djeci kvalitetne uvjete i programe te njegovati kulturu izražavanja poštovanja prema stradalima i u Škabrnji, i u Vukovaru”, istaknuo je Pavičić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...