Broj dnevnih posjetitelja klizališta na Višnjiku narastao s 500 na više od 3.500 tisuće

Idemo na klizanje! – pozivaju iz Športskog centra Višnjik sve zainteresirane na druženje uz jedan od najomiljenijih adventskih sadržaja. Adventsko klizalište otvoreno je prošlog tjedna, a na 600 kvadrata ledene plohe nudi užitak i dodatni gradski sadržaj unutar sportskog kompleksa koji na Višnjiku diše punim plućima.

– Prošle smo godine imali sjajne brojke posjećenosti klizališta, odnosno više od 17 tisuća građana koji su kupili ulaznicu za klizanje ili školu klizanja. To najbolje govori o kvaliteti projekta kojega smo lani pokrenuli s Gradom Zadrom, odnosno izboru Višnjika kao mjesta za klizalište – predstavlja direktor Višnjika Denis Karlović novu-staru sportsku i rekreativnu cjelinu unutar kompleksa. Samo klizalište postavljeno je na 600 kvadrata, dok cijeli kompleks funkcionira na 800 kvadrata u vremenu kada klizalište ne radi. Tada se na Višnjiku rola.

–  Riječ je o cjelogodišnjem projektu. To znači kako tijekom dva, dva i pol ili tri mjeseca, ovisno o interesu građana, na ovom prostoru imamo klizalište, dok su preostali mjeseci namijenjeni rolanju i rolalištu – objašnjava prvi čovjek Višnjika.

Prošlogodišnje rekordne brojke posjećenosti klizališta lako bi ove sezone mogle postati bivše, jer je od otvaranja, naročito u večernjim satima, zadarsko adventsko klizalište puno kao šipak. Prvi vikend bio je naročito dobro posjećen.

– Prvi dani pokazali su kako imamo 20 posto građana na klizalištu više nego prošle godine, a s prošlogodišnjim brojkama bili smo prezadovoljni. No krajnji je cilj da što više naših građana, naročito djeca i mladi, prođu kroz klizalište i školu klizanja. Roditeljima je, dok čekaju djecu, na klizalištu ponuđena adventska kućica u kojoj se mogu okrijepiti i zagrijati – ističe direktor Karlović. Adventska zadarska priča na Višnjiku tako je puna ledenih radosti, sretnih malih lica i onih malo većih koje su led i klizaljke vratili u djetinjstvo. ŠC Višnjik je drugu godinu uzastopno partner manifestacije „Advent u Zadru“, sa sadržajem koji za grad i sportski kompleks predstavlja novu vrijednost.

– Ovaj projekt Grad Zadar ne košta ništa, jer se sam isplaćuje, dok se ranijih godina takav sadržaj morao plaćati bez povrata novca. Višnjik je zato napravljen po mjeri građana s krajnjim ciljem da Zadrani na deset tisuća kvadrata dobiju istinski gradski dnevni boravak za rekreaciju. Prostor je otvoren i namijenjen svima; najmlađima predškolskog uzrasta i veteranima koji se rekreiraju, pa je zato i broj dnevnih posjetitelja Višnjika narastao s 500 na više od 3.500 tisuće. Spajanje kompleksa dvorane s bazenom i uređenje vanjskih terena, odnosno njihovo podizanje na europski standard, pokazalo se pravom odlukom. Klizalište je dodatni dio te priče na koju možemo biti ponosni – zaključio je Karlović.

Kada na klizalište?

Klizalište radi svaki dan, i to od ponedjeljka do četvrtka u vremenu od 11 do 20 sati, petkom od 11 do 21 sati, a subotom i nedjeljom od devet do 21 sati. Cijena usluge ista je kao prošlogodišnja; jedan sat klizanja iznosi 20 kuna, najam klizaljki je 10 kuna, dok će za početnike na raspolaganju će biti popularni Medo za 10 kuna. Organizirana škola klizanja provodi se radnim danom od 10 do 11 sati od 24. studenoga do 11. siječnja 2020. godine, a škola hokeja utorkom i srijedom od 20 do 21 sati. Škola klizanja plaća se 200 kuna, a uključuje jednosatnu obuku tijekom pet dana. Za vrijeme blagdana klizalište će raditi na sljedeći način: 24. prosinca (od 11 do 20 sati), 25. prosinca (od 16 do 20 sati), 26. prosinca (od 11 do 20 sati), 31. prosinca (od 11 do 20 sati) te 1. siječnja 2020. (od 16 do 20 sati).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...