Crkva sv. Donata danas će svijetliti ljubičasto za hrabre palčiće

Danas, 17. studenog cijela Hrvatska bit će ponovo obojena u ljubičastu, boju najmanjih heroja u čijim malenim grudima kuca najveće i najhrabrije srce.

Veliki broj gradova u svijetu i više od 25 gradova širom Hrvatske osvijetliti će svoje najpoznatije znamenitosti ljubičastim svjetlom, svjetlom Palčića, koje je simbol njihovih borbi, truda njihovih roditelja i medicinskog osoblja koje skrbi za njih, te neprocjenjive snage i hrabrosti koja se krije u malenim, krhkim tjelešcima.

Klub roditelja nedonoščadi Palčići već 10. godinu za redom obilježava ovaj dan, a zadarska podružnica Palčića obilježit će ga osvjetljavanjem crkve Svetog Donata, sutra, u nedjelju 17.11. od 17:30 do 22 sata, zahvaljujući pomoći Grada Zadra i tvrtke Studio x. Dan kasnije, u ponedjeljak 18.11. od 18:00 do 19:30 sati proslavit će njihov dan druženjem Palčića i njihovih obitelji u igraonici Zazu koja im je velikodušno izašla u susret. Pozivaju sve roditelje koji imaju prijevremeno rođenu djecu, a žele se upoznati i družiti da im se jave.

Ostale aktivnosti njihove podružnice vezane za obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremnom rođenju uključuje predavanje o izazovima i suočavanju roditelja sa stresom kojeg uzrokuje prijevremeno rođenje. Tako je 7.11.doc. dr. sc. Marina Vidaković na tu temu  održala predavanje studentima psihologije na zadarskom sveučilištu. Božićni humanitarni koncert  održat će se u tjednu prije Božića. Njihove aktivnosti možete pronaći na FB stranici Palčići Zadar, a zbivanja u ostalim gradovima možete popratiti na FB stranici Palčići i na stranici PALČIĆ GORE.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...