Danas napokon sunčano, uz većinom umjerenu buru

Novi će tjedan u većini unutrašnjosti početi uz maglu pa pripazite u prometu. Danju će pak dominirati oblaci, iz kojih samo ponegdje može biti rosulje… Na Jadranu napokon stabilnije i suho, uz dosta sunca i buru, uglavnom pod Velebita s olujnim udarima.

U prvom će dijelu ponedjeljka na istoku Hrvatske prevladavati oblačno, osobito u Posavini i Podravini i maglovito. Poslijepodne su sunčana razdoblja vjerojatnija u Podunavlju, gdje će puhati slab do umjeren jugoistočnjak. Jutro prohladno, a dnevna temperatura između 10 i 12 °C.

U središnjoj Hrvatskoj malo niža, do 9 °C. Magla će mjestimice znatno smanjivati vidljivost, pa budite oprezni u prometu. Bit će oblačno, a samo rijetko može biti slabe kiše ili rosulje, uglavnom u zapadnim predjelima.

Najveća je vjerojatnost za tek malo kiše u gorskoj Hrvatskoj, gdje će također prevladavati oblačno, ujutro i maglovito, a magla se osobito po kotlinama može i dulje zadržati. Duž obale sjevernog Jadrana će zapuhati bura, podno Velebita lokalno i s olujnim udarima, koja će donijeti stabilnije i sunčanije vrijeme, uz dnevnu temperaturu od 16 do 18 °C.

Podjednaka dnevna temperatura bit će i u Dalmaciji, a jutarnja oko 8 °C u unutrašnjosti te između 13 i 16 °C na obali. Prevladavat će sunčano, uz većinom umjerenu buru, prema otvorenom moru i jaku. Stoga će i more biti umjereno valovito i valovito.

Na jugu Hrvatske bura će biti najslabija, poslijepodne će čak nakratko ponegdje opet zapuhati i jugo, uz koje će i dalje biti razmjerno toplo, do 20 °C. Uz promjenljivu naoblaku, moguća je i mjestimična kiša, osobito u Konavlima, a na moru i poneka pijavica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...