Domagoj Vuković uoči Cedevite: “Zadnji smo na tablici, ne preostaje nam ništa drugo nego dati sve od sebe”

Košarkaši Zadra nakon odigranih sedam kola ABA lige dočekuju Cedevitu Olimpiju u domu Krešimira Ćosića.

Podsjetimo Cedevita je fuzijom sa slovenskom Petrol Olimpijom udružila snage i od sezone 2019/2020 nastupa kao Cedevita Olimpija.

Neke stvari ipak ostale su iste. Glavni strateg momčadi i dalje je stručni Slaven Rimac sa svojim suradnicima Teom Čizmićem u ulozi pomoćnog trenera i iskusnog Slavena Hlupića kao kondicijskog trenera. Također, igrači poput Andrije Stipanovića, Filipa Krušlina, Ede Murića ostali su uz trenera Rimca.

Pred novu sezonu momčadi je priključen i Cedevitin organizator igre iz sezone 2016/2017 Ryan Boatright, kao i njemački centar Maik Zirbes, koji je protekle sezone s Crvenom Zvezdom osvojio naslov prvaka ABA lige.

Zasada ‘Vitaminima’ sa slovenskom adresom u novoj sezoni ide poprilično dobro te su drugoplasirana momčad na ljestvici regionalne lige i jedni od glavnih kandidata za playoff iste.

Zadarskim košarkašima pak to ne znači puno i jednostavno momčad je okrenuta sama sebi i maksimalno fokusirana na pobjedu.

Krilni centar Zadra Domagoj Vuković iz kola u kolo podiže nivo svoje igre i obzirom na stanje na ljestvici nije puno dvojio što se očekuje od njega i njegovih suigrača u ovoj utakmici.

“To je ekipa koja se bori za sam vrh ABA lige odnosno Playoff i nemamo nikakvog prostora za kalkulacijama, mi idemo na pobjedu. Pogotovo, jer igramo doma u našoj dvorani, gdje se to, kakva god da je situacija, očekuje. Mi smo trenutno zadnji na tablici, ništa drugo nam preostaje nego dati sve od sebe i jednostavno pokušati zatvoriti njihove najbolje igrače, pogotovo Amerikance Boatrighta i McIntyera. Znamo da imaju odlične šutere Krušlina, Murića, Jaka Blažić je tu. Na visokim pozicijama su odlično kompletirani i svaki od nas mora dati svoj maksimum i nadamo se što boljem rezultatu.”

Desna ruka Danijela Jusupa, Tomislav Ružić napominje kako zadarski igrači moraju tražiti svoju priliku i kada se dogodi, biti spremni iskoristiti je.

“Prije svega bit će teška utakmica za nas, prvenstveno zato što je tu Cedevita Olimpija, kao drugoplasirana ekipa. S druge strane, ovaj tjedan su neki igrači bili pod virozom, tako da će nam biti stvarno teško vratiti se u taj trenažni proces i zadržati energetski dio da budemo na pravoj razini. Tako da očekuje nas stvarno teška utakmica.
Momčad bi trebala biti kompletna, međutim vidjet ćemo na popodnevnom treningu i na sam dan utakmice. Nadamo se da će viroze popustiti i da ćemo biti u punom sastavu. Iskreno se nadam da ćemo pružiti dobar otpor, jer mislim da se u Zadru uvijek mora igrati maksimalno i na pobjedu. Ako nam se otvori šansa i prilika za pobjedu, moramo biti spremni iskoristiti je u datom trenutku.”

Utakmica između Zadra i Cedevite Olimpije igra se u večeras u Krešinom domu, a sudačko podbacivanje zakazano je za 20 sati.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...