Dominik Mavra: “Drago mi je što sam se vratio, napokon sam doma i u svom klubu”

Zbog tijesnog rasporeda, ali i viroze u zadarskoj svlačionici, Dominik Mavra danas je službeno predstavljen zadarskoj javnosti.

Iza njega je već jedna utakmica u zadarskom dresu, u kojoj je unatoč porazu zabilježio najviše individualnih asistencija prethodnog kola u ABA ligi.

“Nakon skoro 10 godina, baš mi je drago što sam se vratio i odličan je osjećaj. Napokon sam doma i u svom klubu. Prvu utakmicu sam već odigrao i bilo mi je malo čudno, jer 6 mjeseci nisam igrao pa će mi trebati nekoliko utakmica da stvari sjednu na svoje mjesto. Ali ne mogu biti zadovoljan, jer nismo pobijedili.” – poručio je Dominik Mavra.

Momčadi definitivno treba preokret u regionalnoj ligi i Mavra je istaknuo kako će dati svoj maksimum kako bi pomogao svojim suigračima pri tome.

“Ne bih puno komentirao jer nisam bio prisutan, ali mogu obećati da ću dati sve od sebe da napokon krenemo s pobjedama.“

Sportski direktor Branimir Longin i sam je komentirao potpisivanje Dominika Mavre.

“Jako smo zadovoljni da je Dominik došao u svoj klub, u svoj grad. Nakon određenog vremena na tržištu mislimo da je Dominik najbolje riješenje u ovom trenutku i izuzetno smo sretni što je s nama. Zasada će najviše pomoći u utakmicama ABA lige, a kod prijelaznog roka ćemo ga prijaviti i za hrvatsko prvenstvo. Dominik sada već ima jedno određeno iskustvo i u najboljim je igračkim godinama te je pokazao da ABA ligu može igrati na visokom nivou.”

Je li s dolaskom Mavre roster kompletiran?

“Roster je za sada kompletiran, a hoće li biti nekih promjena u prijelaznom roku koji slijedi to je pitanje za neku bližu budućnost, za sada smo tu koji jesmo i idemo dalje.”

Zadarska momčad zabilježila je nikad lošije otvaranje sezone u ABA ligi.

“Svima je jasno da je tih 0-7 ružno i nerealno vidjeti. Te utakmice koje smo možda trebali dobiti kao što su Krka i Cibona kod kuće su kiksevi i tu nema opravdanja. Momci se dobro drže i bitno je da u glavama ne padaju, jer ima još dosta utakmica i idemo dalje hrabro i snažno, kako je i trener rekao.”

Razmišlja li se u klubu o kakvoj alternativi za ABA ligu, jer postalo je evidentno kako su hrvatski klubovi postali ‘kante za napucavanje’ bogatijim klubovima iz susjedstva?

“Činjenica je da smo mi i Cibona klubovi s daleko najmanjim budžetom. Ali sada smo tu, igramo ABA ligu, a što će biti dogodine ili u nekoj daljoj budućnosti, o tome možemo pričati kasnije. Sad se moramo boriti i ostvariti što bolji rezultat. Ali da se razmišlja o nekakvoj alternativi – da, razmišlja se.“

Zadarski košarkaši u petak ‘gostuju’ u legendarnim Jazinama gdje će ih kao domaćin dočekati Sonik Puntamika.

Utakmica je na rasporedu u 19 sati, a ulaznice za susret prodaju se u predvorju Opera kluba u dvorani Jazine po cijeni od 20 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...