DORH traži istražni zatvor za pijanog vozača koji je u Podgradini naletio na dvojicu pješaka

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je 10. studenog provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 3. u vezi st. 1. Kaznenog zakona. (12. 11. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 54-godišnjak u noći 9. studenog 2019. u 21,30 sati u mjestu Podgradina pod većim utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom županijskom cestom i to brzinom znatno većom od brzine ograničene postavljenim prometnim znakom na 30 km/h u noćnim uvjetima vožnje, svjestan da na taj način ugrožava druge sudionike u prometu. Osnovano se sumnja da je pristajući na navedeno, naletio automobilom na pješake koji su bili na lijevoj prometnoj traci te je od siline udarca jedan od pješaka odbačen na prednje vjetrobransko staklo vozila koje je probio i upao u unutrašnjost vozila, dok je drugi pješak od siline udara pao na kolnik. Osnovano se sumnja da se osumnjičenik nastavio automobilom nekontrolirano kretati po kolniku nakon čega je izletio na šljunčani parking gdje je udario u stablo izvan kolnika. U prometnoj nesreći su oštećeni pješaci zadobili osobito teške tjelesne ozljede.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...