Dukić: “Putovanje u Kinu poštedjelo je gradski proračun i oštetilo moj”

Gradonačelnik Branko Dukić očitovao se o odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje ga je zbog putovanja u Kinu kaznilo s 5000 kuna. Naime, Povjerenstvo je odlučio da je prekršio zakon jer je primio dar od Kineza.

On je prijavljen od strane vijećnika Akcije mladih jer je dužnosnik. Radilo se o putovanju u Kinu na samom početku Dukićevog mandata u režiji lobističke organizacije Kinesko-jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA), koja je to više puta organizirala sa zadarskim dužnosnicima.

Priopćenje gradonačelnika objavljujemo u cijelosti:

– Radi se o proceduralnoj pogrešci i odluku treba poštovati. Nema tu puno rasprave. Povjerenstvo je nepobitno utvrdilo ono što je svima bilo poznato, a to je da nisam ostvario nikakvu osobnu korist. Korektno su utvrdili o kakvom se propustu radi i u skladu s dosadašnjom praksom odredili kaznu. Iz neopreznosti i u želji da poštedi proračun od troška pročelnik je organizirao putovanje s ciljem da se upoznamo s novim tehnologijama dostupnim na tržištu. Pokazalo se da nije sukladno pravilima i prihvatljivoj praksi, gradski proračun je poštedio, a mom je naštetio, ali najvažnije da je sve čisto i da građani nisu oštećeni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...