Dukić tvrdi kako Zadar nema problem sa iseljavanjem mladih: “Brojimo više stanovnika nego 2011.”

Konferencija Udruge za poslovno povezivanje domovinske i iseljene Hrvatske – Meeting G2, koja se ove godine održava već peti put zaredom, organizirala je poslovni izlet u Grad Zadar kako bi sudionici iz iseljeništva imali priliku upoznati uspješne poslovne priče i poduzetnike iz Zadra.

Konferencija ima više od 70 sudionika iz brojnih zemalja Europe i svijeta (Argentina, Australija, Austrija, Bolivija, Bosna i Hercegovina, Finska, Kanada, Mađarska, Makedonija, Monako, Nizozemska, Njemačka, Sjedinjene Američke Države, Slovenija, Švicarska, Velika Britanija i Venezuela) i iz različitih sektora: logistika, hrana, nekretnine, zdravstvo, financije, građevina i IT te nekoliko predstavnika bilateralnih gospodarskih komora.

Prilikom njihovog dolaska u Zadar pozdravio ih je gradonačelnik Branko Dukić:

– Žitelji Zadra, a još više njegove regije kroz stoljeća su svoju poslovnu sreću tražili izvan domovine, mnogi od njih izgradili uspješne karijere, obiteljske poslove širili u korporacije, bivali inovatori i nositelji suvremenih poslovnih procesa na svjetskoj razini. I bezuvjetno ostali vezani uz svoj dom, svoju Hrvatsku mislima i osjećajima, nešto manje poslovnim izazovima. Danas globalno tržište vuče mlade državljane Hrvatske prema vani naglašavajući problematiku iseljavanja. To ni u približnoj mjeri nije slučaj u ovom gradu koji, jedini uz Zagreb, od većih hrvatskih gradova, danas broji više stanovnika nego 2011. godine. Svakako, jedan od razloga su i gospodarski potencijali koje su sigurno prepoznali i organizatori vaše konferencije odabravši Zadar za ovaj studijski posjet.

Glavni cilj Konferencije je umrežavanje poslovnih ljudi hrvatskog podrijetla iz svih dijelova svijeta. Konferencija će i ove godine predstaviti Hrvatsku kao iznimno zanimljivo mjesto za ulaganja s naglaskom na pojedine industrije, a sudionici će dobiti jedinstvenu priliku za sklapanje novih poznanstava i kontakata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...