Hladno pivo večeras na Adventu; Kekin: “Lani na koncertu bilo je zgodnih žena, zgodnih frajera, svega za sve”

„Pitko, puno karaktera, jakog tijela i dobre arome“. Ovim je riječima Pivovara Medvedgrad predstavila novu liniju piva i najmoderniju craft pivovaru u Hrvatskoj. Smještena je u zagrebačkom kvartu Gajnice, obožavana od beer geekova i širokih masa, a posebnom je čini karakter i naziv najomiljenijeg craft piva – Hladno pivo.

Naravno, na tulumu pivovare svirali su Mile, Zoki, Suba, Šoki i Deda iz pravog „Hladnog piva“, kao što su dvadesetak godina ranije u tadašnjoj Pivnici Medvedgrad u Savskoj ulici snimili spot za pjesmu „Bačkizagre stuhpa šeja“. S obzirom da najomiljeniji punk-rock bend u Hrvata, ali i na svim ovim prostorima, žestoko svira već tridesetak godina, takve i slične priče ima valjda svaki grad.

Frontmen benda Mile Kekin, uoči subotnjeg koncerta „Hladnog piva“ na adventskog trgu u 21.30, otkrio nam je davnu zadarsku priču.

– Ako me sjećanje ne vara, bilo je to negdje 1996. ili 1997. godine u jednom napuštenom talijanskom bunkeru. Prijatelj nas je natjerao na koncert, a kada smo došli na to mjesto, vlasnik razglasa se htio rasplakati jer nije bilo 220 volti, već 100, 150 ili tako nešto. Pitali smo se hoćemo li uopće svirati, a na kraju smo imali super koncert. Od tada do sada svirali smo puno puta u Zadru i uvijek je bilo super – prisjeća se Mile davnog nastupa u Zadru, dok je onaj obljetnički povodom 30 godina karijere lani održan u Arsenalu.

– Dobro je bilo tada, veselo. Zgodne žene, zgodni frajeri, bilo je svega za sve, ha, ha. Blaga je klima u Zadru, lijepo je – kaže frontmen Hladnog piva. Što se u međuvremenu dogodilo s bendom?

– Kod nas se u bendu nije mnogo toga promijenilo. Tada smo bili u Arsenalu, a prije toga prošlo je sigurno cijelo desetljeće od neke open air varijante koncerta u Zadru. Zato se baš veselimo koncertu i očekujemo kako će doći puno ljudi, najviše oni koji nisu bili na koncertu u Arsenalu. Mi ćemo svakako pripomoći božićnom ugođaju, iako „Hladno pivo“ nije baš najidealniji bend za stvaranje takvog doživljaja, ha, ha – iskazuje Mile dobru formu i energiju uoči koncerta benda čiji se novi album čeka već neko vrijeme.

Kao po pravilu, „Hladno pivo“ svake četiri godine ima novi album, a od posljednjeg iz 2015. prošla su taman četiri ljeta.

– Ovog puta ćemo malo duže čekati na album. Imao sam solo album koji je izašao prošle godine, pa će „Hladno pivo“ još malo pričekati. Drugo, promijenila se diskografska industrija tako da albume ili CD-ove malo tko kupuje. Svi su prešli na streamanje ili download, pa se i mi prilagođavamo novonastalim okolnostima. No mi smo live bend, tako da računamo na nastupe. To je svrha izdavanja CD-ova; ljudi to čuju i dođu na koncerte pjevati s nama, a to je ideja „Hladnog piva“. Mislim da se svaki rock and roll bend mjeri po nastupima uživo. Lako je snimiti pjesmu, ali treba uživo podignuti ljude na noge. Od koncerata zapravo živimo i zato to sve skupa radimo – zaključuje pjevač zagrebačkog benda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...