Istraživanje; Hrvati su među najnesretnijim narodima Europske unije

Europska komisija objavila je gospodarsku prognozu prema koju Hrvatsku očekuje pad BDP-a dok je Eurostat objavio da su Hrvati među najmanje sretnim narodima u Europskoj uniji.

Eurostat je danas objavio listu najsretnijih i najnesretnijih naroda u Europskoj uniji prema kojoj su od Hrvatske nesretnije samo Litva, Grčka i Rumunjska.

Najsretnije zemlje u Europskoj uniji su Nizozemska, Austrija i Finska u kojima se u proteklih mjesec dana čak tri četvrtine stanovništva izjasnilo sretnim, a slijede Luksemburg, Španjolska i Danska.

Najmanje sretan narod u Europskoj uniji prema podacima Eurostata su Latvijci (31% stanovništva osjeća se sretnim), a slijeda Bugarska (35%), Hrvatska (42%), Litva (45%) te Grčka i Rumunjska s 46% sretnih stanovnika.

Europska komisija danas je objavila jesensku gospodarsku prognozu prema kojoj Hrvatsku u sljedeće dvije godine očekuje pad BDP-a.

Rast BDP-a u Hrvatskoj u 2019. je prema podacima Europske komisije iznosio 2,9%, a u 2020. pada na 2,6 posto, te u 2021. dodatno na 2,4%, donosi dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...