Ivanov uoči Igokee: “Ne čeka nas nimalo lak zadatak, Zadar mora smoći snage”

Zadarska momčad nakon obaveza u domaćem prvenstvu nastavlja tragati za prvom pobjedom u ABA ligi.

Na rasporedu je 5. kolo i sraz protiv momčadi Igokee iz Aleksandrovca, koja također nakon odigrana četiri kola regionalne lige ne zna za pobjedu.

Početak nove sezone košarkaši Igokee započeli su tijesnim porazom na domaćem parketu protiv Partizana 73 – 75. U drugom kolu poraženi su na gostovanju kod Mornara iz Bara 92 – 78, a u trećem ponovno pružili dobru partiju i tijesno izgubili u svojoj dvorani od Cedevite Olimpije.

Prethodno 4. kolo kod FMP-a, američki duo Vaughn i Evans solidnom izvedbom ubacili su 19, odnosno 18 poena. Marko Tomas pridružio je 16 ubačaja i 7 skokova, ali ni to nije bilo dovoljno protiv beogradske momčadi, koja pak nakon prva četiri kola još uvijek ne zna za poraz.

Upravo Marko Tomas najavio je dvoboj protiv Zadra i naglasio na što je potrebno obratiti pozornost.

“Zadar je isto u teškoj situaciji , mi imamo još jedan trening da napravimo dobru pripremu i nadam se kako bi pobjeda konačno trebala doći. Zadar je specifična ekipa, prošle godine iznenadili su Partizan u gostima i onda su kroz dodatne dokvalifikacije uspjeli izboriti ostanak u ligi. Allen im je glavni igrač, tu je iskusni Ivanov na kojem će se također bazirati igra i koji će pokušati iskoristiti naše slabosti, ali se nadam da se to neće dogoditi.“

Zadarski kapetan Ive Ivanov svjestan je važnosti ove utakmice i kako je u trenutnoj situaciji uopće nevažno protiv koga se igra. Jer Zadar jednostavno mora smoći snage i konačno upisati pobjedu u ABA ligi.

“Momčad Igokee kao i naša momčad još uvijek traži prvu pobjedu u ABA ligi. Nadam se kako će krenuti naš pozitivni niz i da ćemo Igokeu stavit na čekanje, što se tiče njihove prve pobjede u reginalnoj ligi.” – poručuje Ivanov.

Svjestan kako to neće biti lagan zadatak, ipak još uvijek vjeruje kako se stvari mogu okrenuti na bolje.

“Definitivno su kvalitetna momčad, s kvalitetnim pojedincima i ne čeka nas nimalo lagan zadatak. Ono što znam je kako ćemo se dobro  pripremiti i dati sve od sebe da pobjedimo, jer to bi nam bila jako važna pobjeda za nastavak sezone. Nadam se da Zadar s prvom pobjedom kreće na put prema nekim višim stazama.”

Utakmica se igra danas u dvorani Laktaši s početkom u 20 sati. Prijenos uživo moći ćete pratiti na 3. kanalu Arena Sport TV.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...