Iz Zadra na prosvjed krenulo devet autobusa učitelja i profesora

Na Trgu bana Jelačića u podne će se održati veliki prosvjed “Hrvatska mora bolje”. Prosvjed organiziraju sindikati zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, koji štrajkaju već gotovo mjesec dana.

Iz Zadarske županije jutros je prema Zagrebu krenulo 6 autobusa učitelja, stručnih suradnika i ostalih djelatnika osnovnoškolskog obrazovanja iz 37 osnovnih škola.

“Krenuli smo da bismo sudjelovali u prosvjedu pod motom ” Hrvatska mora bolje!”, rekla nam je Daria Švorinić, županijska voditeljica SHU Zadar. U Zagreb su stigla i 3 autobusa zaposlenika srednjih škola.

– Maloprije smo stigli u Zagreb, nismo još u koloni, rekao nam je Jere Bilan, povjerenik nezavisnog sindikata zaposlenika u srednjim školama.

Štrajkaši su ponijeli transparente na kojima će istaknuti poruke “Vrijeme je za OBRAZovanje, “Boli vas briga za prazne školske klupe”, “Nije sve u novcu al ne želim glumit ovcu”, “2%? Reka sam ne može” i sl.

Oko 11 prosvjednici će krenuti Masarykovom ulicom. Povorka će se kretati preko Gundulićeve do Ilice, a krajnji je cilj Trg bana Jelačića.

Sindikati ovim prosvjedom žele poručiti Vladi da ne odustaju od svojih zahtjeva. Podršku im je dalo 50-ak sindikata, čiji će članovi i sami sudjelovati u prosvjedu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...