Je li Modrić odigrao svoju posljednju utakmicu u Hrvatskoj? Da, kapetana vjerojatno više nećemo gledati

Tko je mogao pretpostaviti, tamo davno u svibnju 2006. godine na prijateljskoj utakmici protiv tamo nekog Irana, da će omaleni, ali hitronogi mladić jednoga dana biti lider reprezentacije i najbolji igrač svijeta. Danas, 13 godina kasnije, Luka Modrić, je kao lider Vatrenih okićen srebrom sa Svjetskog prvenstva, predvodio svoju momčad do novog plasmana na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Ako ipak neki tvrdokorni obožavatelji reprezentacije i Modrića pamte tu utakmicu s Iranom, onda bi možda bilo dobro da upamte i ovu kvalifikacijsku na Rujevici protiv Slovačke. U ne baš tako paklenoj i nabrijanoj atmosferi  u Rijeci, pred oko osam tisuća gledatelja, tog 19. studenog 2019. godine, po jakoj kiši, vjetru i nevremenu, Luka Modrić je odigrao vjerojatno svoju posljednju službenu, natjecateljsku utakmicu pred domaćom publikom, piše Net.hr.

Vjerojatno je i on sam nesvjestan te činjenice, ali do sljedećeg ljeta, kada počinje Europsko prvenstvo koje se igra u 13 europskih gradova, Modrić neće igrati natjecateljsku utakmicu u Hrvatskoj, možda pokoju prijateljsku, možda i ne, ovisi što predsjednik Saveza Davor Šuker dogovori. Nagađa se već uvelike da će Modriću ovo prvenstvo biti posljednje i da će se nakon njega oprostiti od reprezentacije.

Ne dvojimo da će dobiti oproštaju utakmicu kakvu i zaslužuje, ali opet ponavljamo, u natjecateljskim utakmicama, koje za Hrvatsku čekaju tek u rujnu 2020. godine, Modrića vrlo vjerojatno neće biti.

Zapamtite ovu utakmicu

Modrić će u novi ciklus ući s 35. godina na leđima, a to znači da bi s 37 godina išao na novo Svjetsko prvenstvo. Da, Modrić stalno ponavlja kako će se reprezentaciji odazivati dokle god se bavi nogometom, ali ove sezone već se vidi kako kapetan ne može davati svoj maksimum i u klubu i u reprezentaciji te zbog toga u Real Madridu sve više negoduju i uvjetuju.

Dakle, da skratimo priču, Modriću bi ova utakmica i 3:1 pobjeda protiv Slovačke, u kojoj je upisao asistenciju, zaista mogla biti posljednja natjecateljska pred domaćom publikom. Zapamtite ovaj dan i ovaj datum, pogotovo vi koji ste ga imali prilike gledati možda posljednji put kako predvodi Vatrene do plasmana na neko veliko natjecanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...