Jusup uoči gostovanja na Baldekinu: “Šibenik uvijek ima motiv protiv Zadra”

Zadarska momčad vraća se obvezama u domaćoj HT Premijer ligi. Na rasporedu je 7. kolo i utakmica protiv Šibenke na Baldekinu, večeras u 20 sati.

Što se tiče hrvatskog prvenstva, Zadar je trenutačno na omjeru od pet pobjeda i jednog poraza, a da ih očekuje zanimljiv susret, u najavi istog nisu krili trener Jusup i razigravač Martin Junaković, koji je u Šibenci i započeo svoju profesionalnu karijeru.

“Nedvojbeno, teška utakmica za nas pred punom dvoranom i to nakon ovog čudnog stanja što se tiče ABA lige, međutim, moramo se maksimalno koncentrirati. Potrebno je glavom ostati “unutra”, jednako tako trebamo odigrati jednu vrhunsku utakmicu. Trenira se punim intenzitetom i to se mora negdje pokazati. Vjerujem da će to biti baš protiv Šibenke.” – najavio je razigravač zadarske momčadi i nastavio…

“Poznato je da ova dva kluba imaju dugogodišnje rivalstvo, međutim, meni će biti drago igrati na Baldekinu na kojem će se naći veliki broj mojih prijatelja i članova obitelji. I znam da će svi oni navijati za Šibenku. Kao profesionalac moram odigrati na najvišoj mogućoj razini, potisnuti na stranu bilo kakve emocije, odraditi svoj dio posla i očekivati pobjedu.”

Trener Danijel Jusup otkrio nam je svoje viđenje stvari uoči derbija protiv Šibenke.

“Šibenik će sigurno imati dodatni motiv, uvijek ima motiv protiv Zadra, a dvorana će sigurno biti puna. Imaju iskusne igrače od kojih su neki igrali u Zadru, što će im predstavljati i motiv više. Mi smo jučer imali utakmicu pa se moramo oporaviti i pripremiti kako bismo bili što spremniji i bolji. Moramo se držati prvenstva Hrvatske. Moramo svaku utakmicu i svakog protivnika ozbiljno shvatiti i u svaki susret ući ozbiljno mislimo li pobjeđivati.”

Svakako, dodatnu zanimljivost ovom dvoboju dodat će nekadašnji igrači Zadra Jakov Vladović i Vladimir Dašić, koje je Jusup i istaknuo kao jednu od glavnih šibenskih opasnosti.

“U kreaciji trebamo paziti na Vladovića i Dašića, a u šutu na Milekovića i Bašića. Šibenik ima mogućnost kreacije, ali i širinu koju im omogućava šut. Vjerujem da ćemo se uspjeti mobilizirati i da ćemo biti na razini na kojoj bismo trebali biti.”

Ivan Siriščević i Petar Marić još uvijek su pod znakom pitanja za sutrašnju utakmicu te je vrlo izgledno kako neće biti na raspolaganju Danijelu Jusupu.

“Kako sada stvari stoje ne. Više ćemo znati nakon jutarnjeg treninga.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...