Kalmeta je uvjeren da štrajk učitelja neće naštetiti Kolindinoj kampanji

Pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Božidar Kalmeta smatra da štrajk profesora neće naštetiti kampanji Grabar-Kitarović jer su to dvije odvojene stvari.

“To su dvije različite stvari. Jedno je izbor predsjednice države, a drugo je pitanje štrajka, koeficijenata i svega drugog o čemu vlada raspravlja s sindikatima učitelja i profesora”, kazao je.

Smatra da će ključ pobjede Grabar-Kitarović biti to što je predsjednica Republike do sada napravila puno pozitivnih stvari, kao i njezin program.

Misli tako i prvi čovjek saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić istaknuvši da kroz pregovore s obrazovnim sindikatima vlada jasno šalje poruku kako joj je stalo do svih hrvatskih građana i zaposlenika.

“Mislim da neće. Kroz ove pregovore vlada jasno šalje poruku kako nam je stalo do svih hrvatskih građana i zaposlenika”, rekao je Bačić novinarima prije početka klauzure HDZ-a upitan hoće li štrajk prosvjetara naštetiti kampanji Grabar-Kitarović. HDZ održava zatvorenu sjednicu o pripremama i koordinaciji izborne kampanje za predsjedničke izbore.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...