sutra u 20 sati

Kino Zona; Pogledajte film “Teret” prema istinitoj priči za koju je Leon Lučev dobio “Srce Sarajeva”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Nakon rasprodane projekcije filma Tusta, Kino Zona i ovaj petak sprema filmsku poslasticu u vidu projekcije filma Teret. Pod redateljskom palicom Ognjena Glavonića, Teret je temeljen na istinitoj priči koju je obradio u forenzičkom dokumentarnom filmu Dubina dva.

Film je premijerno prikazan u programu Filmskog festivala u Cannesu – 15 dana autora 2018., dok je glavni glumac Leon Lučev dobio nagradu Srce Sarajeva 2018. godine.

Radnja filma je smještena u vrijeme NATO-ova bombardiranja Srbije 1999. godine kada Vlada (Leon Lučev) radi kao vozač kamiona te ima zadatak prevesti tajanstveni teret od Kosova do Beograda kroz napušteno, nepoznato i ratom opustošeno područje. Kad napokon obavi posao, zna da se mora vratiti kući i suočiti sa posljedicama svojih djela.

Teret nosimo u petak, 29.11. na već standardnom mjestu Kino Zone u Koncertnoj dvorani Kneževe palače s početkom u 20 h. Ulaznice  možete kupiti u uredu Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) svakim radnim danom od 8 – 14 h, te na mjestu prikazivanja od 19.15 h. Cijena ulaznice je 20 kn.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar