KK Zadar dobio najvišu kaznu do sada – 15 tisuća eura!

ABA liga kaznila je Košarkaški klub Zadar po treći put u sezoni 2019./2020.

Zbog nedoličnog ponašanja, točnije poruka mržnje i šovinizma, dijela navijača usmjerenoj gostujućoj momčadi u dvorani “Krešimir Ćosić” na utakmici protiv momčadi Partizana iz Beograda izrečena je nova mjera.

Riječ je o najvišoj pojedinačnoj kazni koja je stigla na klupsku adresu u iznosu od 15.000,00 €.

“KK Zadar je već prijašnjim odlukama ove sezone jasno upozoren da se više neće tolerirati takvo ponašanje i da će se ovakvi povici nasilja, mržnje i šovinizma sankcionirati kao ozbiljan prekršaj. To je natjecanje i nikog u ABA ligi ne zanima tko kakav ima temperament, kakvo je podneblje, kakav je nivo sportske kulture u pojedinom gradu, regiji, županiji ili državi.

KK Zadar je obvezan pridržavati se svih Internih pravila ABA lige, jer je na iste pristao prilikom potpisa ugovora i potpisao je suglasnost novih Internih pravila ABA lige, dapače, sudjelovao je u donošenju istih na Skupštini. Stoga takvo ponašanje više neće biti tolerirano. Posebno se to odnosi na činjenicu nepristojnog ponašanja njegovih navijača na domaćim utakmicama te nedostojnog ponašanja zbog povijesti kluba kao što je to KK Zadar. ABA liga je ove sezone promijenila Disciplinski pravilnik i ovakvo ponašanje predstavlja ozbiljan prekršaj i kazne su od ove sezone za takve prekršaje znatno postrožene. Osim toga, izvikivanje takvih poruka nije i ne može izražavati stav podrške svom klubu, već izražavaju uvrede i zasigurno ne pomažu da djeca budu na tribinama, a što je generalna intencija ABA lige da čim više djece dolazi na utakmice sa svojim roditeljima i tako pridonose popularizaciji ABA lige.

Ove sezone to je već 3. propust u organizaciji utakmice KK Zadar te Disciplinski sudac smatra da će ovom kaznom pomoći da navijači KK Zadra shvate da je ovo natjecanje i samo natjecanje, a ne mjesto gdje se mogu iskaljivati frustracije te uzvikivati poruke koje nisu dostojne kluba tako slavne povijesti.” – stoji u pristiglom dopisu ABA lige.

Isto tako, obveza Kluba prije svega je u suradnji s policijom i zaštitarskom kućom provjeravati tko dolazi na utakmicu i omogućiti svim navijačima da sjede na sjedalima predviđenima za njih. Posebno u VIP-dijelovima dvorane, a sve kako bi se neometano mogla odvijati utakmica u organizaciji KK Zadar te kako bi se apsolutno svi ljubitelji košarke u dvorani osjećali maksimalno zaštićeni i sigurni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...