Koncert Marka Škugora na zadarskom Adventu u petak

Svoj je trideseti rođendan Marko Škugor, jedan od najboljih glasova i najtraženijih pjevača u Hrvata, kako mu tepaju i laskaju mediji, nedavno proslavio novim singlom  „Deset anđela“. Znate kako to ide kada su Markove pjesme u pitanju: ništa nije teško, pa čak ni pad, kada je život prožet ljubavlju.

U mjesec dana pjesma je na YouTube kanalu pregledana oko 300.000 puta, što znači da šibenski pjevač ponovno ima hit. Još je važnije kako će pjesma „Deset anđela“, nakon što je u listopadu predstavljena spotom, prvi put uživo biti izvedena u petak na adventskoj pozornici u Zadru. To je mjesto, a vrijeme radnje bit će u 21:30 sati.

– Pjesma zaista ide jako dobro, a često je čujem i na radijskim stanicama. Prvi put ću je uživo izvesti u Zadru, pa se radujem premijeri – kaže Škugor koji je „Deset anđela“ doživio kao identitetsku pjesmu, onu koja mu duhom i glazbenim izričajem u potpunosti odgovara. Nenad Ninčević i Raay očito su Škugoru napisali pjesmu kakvu je priželjkivao.

– Istina. To je pjesma koja je Mediteran i Dalmacija i koja govori o ljubavi. Pjesma za prve ljubavi ili vjenčanja. Baš mi se sviđa – priznaje Marko koji je pjevačku karijeru počeo nastupajući u klapama „Maslina“ i „Kampanel“, da bi prije šest godina kao solist i prvi tenor „Klape s mora“ predstavljao Hrvatsku na Eurosongu. Od tadašnje europske „Mižerije“ prošlo je dosta vremena, u međuvremenu je krenula Škugorova samostalna glazbena priča vezana uz dalmatinski pop zvuk, ali i uz prizvuke opernog pjevanja.

Za vrijeme studija u Zagrebu pohađao je satove pjevanja kod tenora Stojana Stojanova Gančeva, nekadašnjeg prvaka zagrebačke opere, koji mu je predviđao blistavu opernu karijeru, ali je Marku u srcu ipak bila dalmatinska pisma. No kako nam svjedoči, operna priča nije knjiga sa zaklopljenim stranicama.

– Planiram nešto za veće tržište, pa vjerujem kako će biti prostora da se nešto od tog opernog ubaci u pjesme. Probat ćemo, makar za svoju dušu. Istina je kako mi je pop glazba nekako najbliža.

Uostalom sve što klape i pjevači danas rade možemo nazvati popom. Jasno, svatko ima svoj stil i svoju priču koju nastoji približiti publici, a ja sam se našao u mediteranskom pop zvuku – govori Marko. Ove je godine, kaže, u Hrvatskoj i Sloveniji odradio oko 70 koncerata, a posljednji u Zadru bio je u rujnu ispred „Kulta“ i „Dišpeta“.

– Bilo je puno ljudi i jako dobra atmosfera, pa sam se u Zadru dobro osjećao i proveo. U međuvremenu sam snimio novu pjesmu, pa sam posljednje vrijeme bio posvećen promociji pjesme. Nadam se da će je i u Zadru zavoljeti, onako kako je volimo svi koji smo sudjelovali u njezinom nastanku – očekuje Škugor dobru premijeru novog hita na adventskom trgu.

Taj novi zadarski koncert bit će još bolji uvod u novi spektakl u „Lisinskom“ gdje je prošle godine čak 12 dana unaprijed rasprodao dvoranu, pa ponovio koncert kako bi svi koji su htjeli, mogli doći na Škugorov koncert. Slično najavljuje za ožujak 2020. godine.

– Ne znam hoću li opet imati dva koncerta u „Lisinskom“, bez obzira hoće li sve ulaznice biti rasprodane, jer moramo vidjeti kako publika diše. Zasad prodaja karata ide jako dobro, tako da bi dvorana mogla biti rasprodana i prije nego lani. To bi mi bilo izrazito drago – nadanja su hrvatske glazbene zvijezde, a prije „Lisinskoga“ publika će ga moći vidjeti i čuti na zadarskom koncertu u petak u 21.30 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...