Koncertom Prljavog kazališta na Trgu Petra Zoranića otvaramo „Advent u Zadru“

Na Kolegij gradonačelnika Grada Zadra govorilo se o programu obilježavanja Dana grada i blagdana sv. Krševana

– Ušli smo u studeni, mjesec u kojemu obilježavamo blagdan Svetog Krševana i Dan grada Zadra. A obilježavamo ga kao i uvijek brojnim svečanostima i bogatim programom s, ove godine, više od 50 različitih događaja i manifestacija, istaknuo je gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić na početku današnjeg javnog kolegija s pročelnicima najavivši raznolik program kojega su kreirali brojni Zadrani  okupljeni u kulturne udruge i sportske klubove, ali i gradske škole, Sveučilište i druge ustanove. Program započinje 12.studenog i traje do 2. prosinca.

Središnji događaj, kao i svake godine, je dodjela javnih priznanja Zadrankama i Zadranima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u petak, 22. studenog, u Hrvatskom narodnom kazalištu od 11 sati.

U katedrali u 20 sati počinje svečani koncert Zbora Hrvatske televizije koji će izvesti Misu Dalmaticu skladatelja i dirigenta Franza von Suppea.

– Nakon koncerta u katedrali, na Trgu Petra Zoranića počet će koncert Prljavog kazališta čime otvaramo još jednu sezonu manifestacije „Advent u Zadru“. Želim pozvati sve naše sugrađane da provedu ugodno vrijeme u, vjerujem, zanimljivom programu kroz idućih mjesec dana, istaknuo je u pozivu gradonačelnik Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...