Košarkaši Zadra odnijeli pobjedu na prepunom Baldekinu; “Bila je ovo teška utakmica”

Košarkaši Zadra odnijeli su pobjedu na prepunom Baldekinu. U susretu 7. kola HT Premijer lige naša momčad slavila je protiv Šibenke rezultatom 74 – 81.

Iako je Zadar sjajnim šutevima izvana otvorio susret, ‘Građani’ su u petoj minuti vodili 16:8. Uspjeli su zadarski igrači napraviti seriju 7:0, za smanjivanje zaostatka na 16:15, ali Šibenčani su uspjeli prvu četvrtinu zaključiti s 24 – 21.

Na polovici prvog dijela Šibenka je imala prednost 31:27. Tricama Gilberta i Allena te s dva koša Fundića, Zadar je nešto kasnije poveo 33:41. Na veliki odmor otišlo se rezultatom 38 – 43 za Zadrane.

Uzbudljivo je bilo i većim dijelom treće dionice. Nekoliko uzastopnih koševa Gilberta, održavalo je zadarsko vodstvo 59:69, uoči posljednjih deset minuta dvoboja.

Iako se činilo kako će susret olako završiti pobjedom Zadra, domaćin se nije predao. Šibenka je smogla snage vratiti se na minimalni zaostatak 67:69. Pri rezultatu 70:72, prijelomnu tricu za novu prednost Zadra 70:75 pogodio je Domagoj Vuković.

Do kraja susreta košarkaši Zadra stečeno vodstvo sačuvali su za novu pobjedu u domaćem prvenstvu.

Bryon Allen sa 17 koševa bio je prvi strijelac Zadra, a 15 je dodao Ive Ivanov. Važnu ulogu odigrali su Stefan Fundić i Dominic Gilbert s po 12 ubačaja.

Martin Junaković na konferenciji nakon utakmice obratio se medijskim predstavnicima.

„Bila je ovo teška utakmica i drago mi je da smo na kraju pokazali karakter i pobijedili na ovako teškom gostovanju – puna dvorana, vrhunska publika.” – izdvojio je zadarski razigravač i pojasnio kakav je osjećaj bio nastupiti protiv kluba iz kojeg je ponikao…

“Nije mi bilo neobično igrati na ‘drugoj’ strani, već sam par puta tako igrao s drugim klubovima, doduše sa Zadrom je specifično, ali meni je bilo lijepo zbog pune dvorane i dobre atmosfere.“

Trener Danijel Jusup upisao je novu pobjedu u Premijer ligi, ali izdvojio kako je još puno rada ispred njegove momčadi.

„Znali smo da će biti teško. Očito je pred nama puno posla, vidi se da dosta stvari ne štima, no mi smo krenuli popraviti neke stvari. Dosta jako treniramo, tako da je možda kod igrača bio vidljiv i umor. Mali Šarić me baš ugodno iznenadio, dobro je odigrao danas – imao je neku mirnoću i dobra rješenja i lijepo ga je vidjeti.”

Šest pobjeda i jedan poraz učinak su Zadra u HT Premijer ligi, u sklopu koje će u sljedećem kolu na parketu Krešinog doma ugostiti Hermes Analiticu.

Foto: KK Šibenka

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...