Krstičević iz Zadra poručio: “Imam nultu stopu tolerancije na nevojničko i nestegovno ponašanje, pojedince treba sankcionirati”

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević danas je u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku održao radni sastanak sa zapovjednicima 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Radnom sastanku nazočili su zamjenik načelnika Glavnog stožera general – pukovnik Drago Matanović, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić, zamjenik zapovjednika HRZ-a brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 93. krila brigadir Mario Pleša i zapovjednici postrojbi iz Zemunika.

Na početku, ministar Krstičević izrazio je zahvalnost pripadnicima HRZ-a za angažman u protupožarnoj sezoni i hitnom medicinskom prevoženju.

Također, istaknuo je kako nevojničko ponašanje i postupci pojedinaca nisu vrijednosti Hrvatske vojske i ne odražavaju Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Hrvatsku vojsku u cjelini.

“Imam nultu stopu tolerancije na nevojničko i nestegovno ponašanje i pojedince treba sankcionirati”, poručio je.

Vezano za slučaj u Zemuniku, ministar obrane Damir Krstičević je svojom Odlukom formirao Povjerenstvo o ovom događaju koje ima zadaću podnijeti izvješće s konkretnim mjerama koje će se poduzeti, počevši od sankcioniranja pojedinaca te odgovornosti po zapovjednoj liniji i funkcionalnim područjima.

“Očekujem od Glavnog stožera Hrvatske vojske da postupi u skladu sa svojim nadležnostima po pitanju sigurnosti i stege te da se podnese detaljno izvješće s konkretnim mjerama”, istaknuo je ministar obrane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...