Malac genijalac Zadar pokrenuo “školicu” za najmlađe

Da bi se dijete razvilo na najbolji mogući način i kako bi se razvili zdravi temelji učenja potrebno je pratiti interese djeteta u najranijem uzrastu i mudro koncipirati edukaciju s najmlađom djecom (od 3. do 5. godine).

Školica “Malac Genijalac” prilagođena djeci od 3-5 godina te koristi numicon kao pomoćnu montesori metodu. Program numicon omogućava da naši najmlađi kroz ciljanu igru uče koristiti mozak eksperimentiranjem s predmetima i pojavama. Učeći nametnute obrasce ponašanja dijete ovladava postupcima koje će ponavljati, međutim, uvodeći u njih određene promjene dijete razvija vlastiti odnos prema realnosti i oblikuje svoju individualnost.

U igri dijete podražava odrasle ali na svoj vlastiti način u kome standardne obrasce ponašanja igra na način koji proizilazi iz njegovog bića – i kako mu obično nije dopušteno u odnosima s odraslima. Kroz ciljanu numicon aktivnost dijete imajući konkretan primjer i oblik, bojanjem, crtanjem će se truditi da izražava sebe a kroz različite grafomotoričke vježbe razvijat će spremnost za pisanje.

Dijete će najbolje zapamtiti ono što je doživjelo u svom neposrednom iskustvu, što je kroz kuglice abakusa i numicon boja i oblika dodirnulo, pomirisalo, vidjelo i krajnji cilj pretvorilo u broj. Zato se u našoj školi ’’Malac Genijalac’’ trudimo djeci ponuditi najraznovrsnije stimulanse, aktivnosti, predmete kako bi u najranijem uzrastu razvili interese u različitim područjima.

Rano djetinjstvo djeteta je idealno za uvođenje u svijet matematike kako se ne bi kasnije razvila odbojnost prema matematici, što je čest slučaj. Da bi dijete shvatilo korist matematike potrebno je postavljati mu aktivnosti bliske njegovom iskustvu. Numicon kao takav je odlična podloga za povezivanje predmeta, boja i oblika u najranijem uzrastu. Također, on predstavlja odličnu pripremu za prelazak na program Mentalna aritmetika.

Period ranog djetinjstva dragocjen je za cjelokupan život osobe, suradnjom roditelja i nas stručnjaka u odgojno-obrazovnom sustavu kao i odnosom kolega i razmjenom informacija utjecat ćemo na razvoj i formiranje osobnosti naše djece. Međutim, treba znati da ako se određeni aspekt razvoja zanemari, teško ćemo ga kasnije nadoknaditi.

Za više informacija o pohađanju programa javite se na broj 099/4681-333 ili email zadar@malacgenijalac.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...