vican se obratila gradu

Ministarstvo šuti, rok je pred vratima; Sami ćemo izdvojiti 6,2 milijuna kuna za studentski smještaj i prehranu

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Iz proračuna Grada planira se izdvojiti 6,2 milijuna kuna za projekt studentskog smještaja i prehranu u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru

Po provedenom postupku javne nabave za izvođenje potrebnih radova izgradnje objekta studentskog smještaja i restorana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru, sredstvima EU i Ministarstva znanosti i obrazovanja, izabrana je ponuda koja premašuje procijenjenu vrijednost za 6 milijuna kuna te tih 6 milijuna trenutno nedostaje.

– Kako je za potpis ugovora za izvođenje radova potrebno imati osigurana sredstva u cijelosti, ugovor s izvođačem Sveučilište ne može potpisati budući nema jamstvo Ministarstva za dodatno sufinanciranje u navedenom iznosu. U toj situaciji rektorica Vican zatražila je od Grada pomoć u osiguranju nedostajućih sredstava. Krajnji rok za potpisivanje ugovora s izvođačem radova, sukladno postupku javne nabave, istječe 15. studenog. Vremena je malo i zato na ovaj način želimo žurno reagirati jer ne želimo da ovaj prevrijedni projekt bude zaustavljen ili ne daj Bože – propadne. Ipak, očekujemo kako će ministarstvo prepoznati vrijednost projekta i osigurati cjelovit iznos potreban za sufinanciranje, objasnio je gradonačelnik Dukić zbog čega će na Gradsko vijeće ići Prijedlog odluke o sufinanciranju troškova gradnje u provedbi projekta „Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru“ u iznosu od 6,2 milijuna kuna uz uvjerenje kako će ovaj prijedlog Gradsko vijeće jednoglasno prihvatiti.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar