Ministarstvo šuti, rok je pred vratima; Sami ćemo izdvojiti 6,2 milijuna kuna za studentski smještaj i prehranu

Iz proračuna Grada planira se izdvojiti 6,2 milijuna kuna za projekt studentskog smještaja i prehranu u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru

Po provedenom postupku javne nabave za izvođenje potrebnih radova izgradnje objekta studentskog smještaja i restorana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru, sredstvima EU i Ministarstva znanosti i obrazovanja, izabrana je ponuda koja premašuje procijenjenu vrijednost za 6 milijuna kuna te tih 6 milijuna trenutno nedostaje.

– Kako je za potpis ugovora za izvođenje radova potrebno imati osigurana sredstva u cijelosti, ugovor s izvođačem Sveučilište ne može potpisati budući nema jamstvo Ministarstva za dodatno sufinanciranje u navedenom iznosu. U toj situaciji rektorica Vican zatražila je od Grada pomoć u osiguranju nedostajućih sredstava. Krajnji rok za potpisivanje ugovora s izvođačem radova, sukladno postupku javne nabave, istječe 15. studenog. Vremena je malo i zato na ovaj način želimo žurno reagirati jer ne želimo da ovaj prevrijedni projekt bude zaustavljen ili ne daj Bože – propadne. Ipak, očekujemo kako će ministarstvo prepoznati vrijednost projekta i osigurati cjelovit iznos potreban za sufinanciranje, objasnio je gradonačelnik Dukić zbog čega će na Gradsko vijeće ići Prijedlog odluke o sufinanciranju troškova gradnje u provedbi projekta „Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru“ u iznosu od 6,2 milijuna kuna uz uvjerenje kako će ovaj prijedlog Gradsko vijeće jednoglasno prihvatiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...