Mladić i djevojke koji su privedeni zbog tučnjave na kolodvoru: “Policajci su nas tukli šakama u glavu, hvatali za vrat i bacali na pod”

Policija je jučer oko 19: 15 sati intervenirala na zadarskom Autobusnom kolodvoru gdje je došlo do tučnjave u kojoj je sudjelovalo šest djevojaka i jedan mladić. Kako je izvijestila policija, radi se o četiri 18-godišnjakinje, 14-godišnjakinji, 15-godišnjakinji i 16-godišnjaku, a koji su, navodno vrijeđali policajce koji su ih razdvajali.

Svi su privedeni na obradu u policijsku postaju gdje su preko noći na otriježnjenju zadržani 16-godišnjak i 18-godišnjakinja.

Rezultati kriminalističkog istraživanja još nisu poznati, a nama su se obratili akteri sinoćnjeg incidenta. Djevojke i mladić, čija imena nećemo otkrivati budući da su željeli ostati anonimni, a i radi se o maloljetnim i jedva punoljetnim osobama, ne negiraju da je do tučnjave došlo i da su u njoj sudjelovali, ističući da istu nisu inicirali, već da su stali u obranu svoje prijateljice, jedne od djevojaka.

Pokazuju nam masnice na tijelu tvrdeći da nisu posljedica tučnjave, već policijskog postupanja. Kažu, pripadnici interventne policije tukli su ih u “marici”, a onda i u policijskoj postaji, šakama u glavu, uzastopno.

Najteže je prošao mladić koji na glavi ima vidljive masnice i hematome.

Do tučnjave je došlo nakon što je jedna djevojka napala našu prijateljicu. Ta djevojka je bila u društvu svoje prijateljice koja je pozvala policiju. Brzo su došli interventni policajci koji su našeg prijatelja bacili na pod, 4 policajca jer se navodno opirao, što nije istina. On je još išao prema njima, u susret im, a ne da je bježao i opirao se, priča nam jedna od djevojaka, dodajući kako udaraca u glavu nisu bile pošteđene ni djevojke.

Policajac me uhvatio svom snagom za vrat i bacio na pod, ne znam zašto su bili tako agresivni, kao da smo kriminalci, rekla nam je druga djevojka.

Kako kažu mladić i djevojka koji su prenoćili u postaji jer im je u krvi izmjeren 1 promil alkohola, maltretiranje od strane policije nastavilo se u prostorijama za ispitivanje gdje su ih policijski službenici udarali šakama u glavu, najmanje tri puta. Liječničku pomoć, kažu, nisu potražili, budući da im je ista pružena u prostorijama zadarske policije.

Pretučeni mladić štićenik je zadarskog Doma za odgoj djece i mladeži i kaže, njegova odgojiteljica je upoznata sa svime što se dogodilo. Nakon što smo ju kontaktirali, rekla nam je da ne može komentirati slučaj. O svemu se treba očitovati i PU zadarska čiji odgovor čekamo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...