NAJNOVIJE 88 posto škola odbilo Vladu i nastavljaju štrajk!

Sindikat Preporod objavio je rezultate referenduma koje su proveli među svojim štrajkašima u školama, a vezano uz posljednju ponudu Vlade o mogućem povećanju plaće.

Kako stoji u njihovom priopćenju, na izjašnjavanju u 383 osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove u kojima djeluju podružnice Preporoda, 88,03 posto onih koji su pristupili referendumu odbilo je ponudu Vlade Republike Hrvatske.

“U osnovnoškolskim ustanovama 5793 ili 87,43 posto, a u srednjoškolskim ustanovama 2543 ili 89,38 posto odbili su ponudu Vlade”, poručili su iz Preporoda.

Pišu i kako sukladno rezultatima izjašnjavanja, članstvo Sindikata Preporod u petak, 29. studenoga, nastavlja sa štrajkom koji su organizirali školski sindikati.

Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, i Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske rezultate svog referenduma objavit će u 11 sati na konferenciji za novinare.

No, prema neslužbenim rezultatima, koje je jučer objavio i Telegram, velika većina odbila je Vladinu ponudu.

Vlada je sindikatima, inače, osim 6,12 posto povećanja osnovice u idućoj godini (po modelu 2 posto 1. siječnja, 2 posto 1. lipnja i 2 posto 1. listopada), štrajkašima ponudila još 3 posto dodatka na plaću od 1. prosinca ove godine, jedan posto dodatka od 1. lipnja iduće godine, uz još jedan posto ‘osiguravajućeg’ dodatka koji bi se aktivirao na plaći za prosinac 2020., ako dotad ne bude sređena Uredba o koeficijentima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...