Nakon izbjegnute tragedije, na Adventu svake večeri kamion i dežurni vatrogasac

Na Trgu pet bunara prošlog se vikenda zapalila adventska kućica. Zahvaljujući brzoj intervenciji zadarskih vatrogasaca, požar koji je velikom brzinom gutao kućicu, ugašen je prije nego li se dogodila tragedija.

Očevid je pokazao kako je do požara došlo zbog nestručnog rukovanja aparatom za kuhanje. Na istom se zapalilo ulje koje je djelatnik polio vodom i time samo još više rasplamsao vatru.

Posjetitelja u tom vremenu nije bilo mnogo, osoblje je brzo napustilo prostor, pa na sreću, ljudski životi nisu bili ugroženi.

Ovaj incident otvorio je pitanje imaju li sve adventske kućice potrebne protupožarne aparate. Da ovaj minimalni uvjet iz sigurnosti na radu možda i nije zadovoljen, pod sumnju je stavio vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u najmu rekavši za HRT kako toga jutra nitko nije mogao pronaći aparat za gašenje požara.

Da je za potrebe Adventa ipak osigurano njih 29, potvrdio je direktor Tržnice. Jesu li radnici uopće znali gdje se aparati nalaze i znaju li njima rukovati, drugo je pitanje.

Pa da ne bismo riskirali dok čekamo odgovore na ta pitanja, pametnije se povesti onom “bolje spriječiti nego liječiti”.

Tako od sada, svake večeri za vrijeme održavanja Adventa, mali vatrogasni kamion s dežurnim vatrogascem stoji na cesti ispod restorana Pet bunara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...