Novi val kiše zahvatit će Hrvatsku, u dijelovima zemlje na snazi meteoalarm

Danas je pred nama kratki predah od kiše u većini naših kopnenih krajeva, dok će promjenjivije biti uz Jadran. Naime, na vrijeme nam polako počinje djelovati novi ciklonalni vrtlog iz središnjeg Sredozemlja, koji će još jačati, a dosta vlage i čestu kišu nam donijeti sutra i prekosutra.

Dakle, danas u većini kontinentalnih područjima suho, na zapadu pretežno oblačno, a ujutro i maglovito, posebice u središnjoj Hrvatskoj. Kraćih sunčanih razdoblja bit će ponegdje na Jadranu, ali sve češća će u drugome dijelu dana biti povremena kiša, prije svega na sjevernom Jadranu gdje može i zagrmjeti.

Prema večeri jače naoblačenje s juga koje donosi novi kišni val, najprije na Jadran i područja uz njega, a tijekom sutrašnjeg dana i drugdje.
Što se vjetra tiče, na kopnu uglavnom slab, tek u Podunavlju umjeren jugoistočni. Na moru jugo u postupnom jačanju na umjereno i jako, krajem dana prema otvorenome vjerojatno i olujno.

Zbog kiše i vjetra na snazi je upozorenje DHMZ-a.

Najviše dnevne temperature u Hrvatskoj danas većinom između 10 i 14 stupnjeva, dok će uz obalu biti između 15 i 18 Celzija.

Sutra nepovoljnije. Bit će posvuda oblačno, tmurno, kišovito, osobito na Jadranu i predjelima uz njega gdje će nerijetko uz olujno jugo biti obilnih izljeva kiše pa i kakvog izraženijeg grmljavinskog pljuska. Slično se očekuje i u srijedu, ali i nakon toga svakodnevna kiša, ali ipak znatno slabija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...