Od utorka nema nastave sve do ispunjenja zahtjeva, sindikati uputili pismo članstvu

Kako N1 neslužbeno doznaje sindikati obrazovanja mijenjaju taktiku. Kada u utorak započne najavljeni štrajk u svim školama, on neće stati do ispunjenja zahtjeva.

Ovaj frontalni štrajk koji kreće od danas u skladu je s ranijim najavama sindikata obrazovanja da će zaoštriti retoriku i kao odgovor na posljednju ponudu Vlade, koju sindikati ocjenjuju sramotnom, nižom od prijašnje te pokušajem omalovažavanja štrajkaša i zaposlenih u obrazovanju.

U javnost je izašlo i pismo predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalinca članovima sindikata u kojem se pojašnjava da je odluka o štrajku do ispunjenja zahtjeva donesena na zajedničkoj sjednici Središnjeg odbora sindikata i Velikog vijeća hrvatskih učitelja.

Borba za dostojanstvo nema cijene

“Izuzetno je važno snažno odgovoriti Vladi Republike Hrvatske kako ne pristajemo na prijetnje, te da smo spremni boriti se za svoje zahtjeve i dostojanstvo do kraja. Borba za dostojanstvo nema cijene.

Ukoliko budemo i dalje jedinstveni i odlučni, Vlada Republike Hrvatske bit će primorana ponovno sjesti s nama za pregovarački stol i ponuditi prihvatljivo rješenja.

Na tiskovnoj konferenciji ćemo objaviti rezultate izjašnjavanja o posljednjoj ponudi Vlade.

Planiramo aktivnosti u vrijeme zasjedanja Europske pučke stranke u Zagrebu. Organizirat ćemo uskoro i prosvjed u Zagrebu na nekom od zagrebačkih trgova”, navedeno je u pismu sindikalnog čelništva, a koje potpisuje Branimir Mihalinec.

Podsjetimo, Vladina posljednja ponuda sindikatima nudi povećanje osnovice za 6,12 posto u idućoj godini, izradu analize plaća u javnom sektoru, u čijem su okviru i koeficijenti, te sporazum o dodatku na plaću od 2 posto ako Vlada do 30. lipnja ne izmijeni Uredbu o koeficijentima.

Sindikati traže povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto, kako ne bi zaostajali za drugim javnim službama. U štrajku prema cirkularnom modelu već su 26 dana, tako da je svaki učenik dosad izgubio šest dana nastave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...