Odbijen istražni zatvor za osumnjičenog za šverc oružja u zračnoj bazi Zemunik

Sudac istrage odbio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora osumnjičenom za šverc oružja iz afere Municija u zračnoj bazi u Zemuniku, 36-godišnjem M. P., a nisu mu određene ni mjere opreza, prenosi Dnevnik.hr.

To je zapravo jedina točna odluka koju je sudac mogao donijeti sukladno Zakonu, prokomentirao je odluku zadarskog suca Ivana MarkovićaBoris Radman, odvjetnik osumnjičenog.

Kriminalistička istraga o krijumčarenju oružja u vojnoj zrakoplovnoj bazi Zemunik je završena.

Slučaj je proslijeđen Državnom odvjetništvu, a prijavljeno je ukupno šestero ljudi, među kojima trojica pilota.

Osumnjičenik je prvi put priveden 8. studenoga zbog sumnje da je inicirao i poticao šverc oružja, ali je nakon ispitivanja kod suca istrage pušten da se brani sa slobode.

Ponovno je priveden u petak, 22. studenoga. Glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin za Hinu je izjavila da je provedeno kriminalističko istraživanje u kojemu se 36-godišnjaka sumnjiči za nedopušteno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te da se kriminalistička istraživanja i dalje nastavljaju.

Neslužbeno se doznaje da je osumnjičenik, prema novoj kaznenoj prijavi koja se vodi odvojeno od prve od 8. studenoga, prodao veću količinu vojnog oružja 46-godišnjem Zadraninu, jednom od civilnih sudionika afere Municija.

Osumnjičenika se dovodi u vezu sa švercom oružja u koji su, uz njega, bila uključena i trojica pilota te dva civila od 42 i 56 godina, a policija je podnijela prijave protiv sve šestorice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...