Odvjetnica obrane: “Osumnjičeniku za silovanje povrijedili su pravo na slobodu”

Ustavni sud donio je odluku da je u slučaju grupnog silovanja povrijeđeno pravo na slobodu osumnjičenika, doznaje se neslužbeno. Donijeli su je nakon što je obrana podnijela ustavnu tužbu.

Ovu odluku je potvrdila jedna od odvjetnica obrane, Ana Buljan.

– Mogu potvrditi da je Ustavni sud RH donio odluku da je u konkretnom predmetu povrijeđeno pravo na slobodu. Odnosno Ustavni sud RH je utvrdio da je istražni zatvor određen povredom konvencijskih propisa i suprotno odredbama Zakona o kaznenom postupku. Druge informacije o predmetu ne bih iznosila, rekla je za 24 sata Buljan.

Podsjetimo, prije tjedan dana su iz istražnog zatvora puštena petorica osumnjičenih za grupno silovanje maloljetnice u Dalmaciji.

Pustili su ih nakon što su saslušani svi svjedoci zbog kojih su im i odredili istražni zatvor kako ne bi utjecali na njih.

U istražnom zatvoru nisu završili odmah. Početkom listopada su privedeni i odmah su putšeni na slobodu, da bi 17. listopada Županijso državno odvjetništvo donijelo  rješenje o provođenju istrage protiv petorice mladića zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv spolne slobode, prijetnje i tjelesne ozljede na štetu djeteta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...