750 kuna umjesto dosadašnjih 500 kuna

Općina Starigrad povećala iznos studentskih stipendija

Ilustrativna fotografija
Tamni način

U akademskoj godini 2019./2020. pravo na stipendiju Općine Starigrad, sukladno objavljenoj Konačnoj bodovnoj listi i obavijesti o nastavku primanja stipendije ostvaruje 14 studenata i to jedan student 1. godine, četvero studenata 2. godine, dvoje studenta 3. godine, petero studenata 4. godine i dvoje studenata završne godine, priopćeno je iz ureda općinskog načelnika Krste Ramića.

Mjesečni iznos stipendije u ovoj akademskoj godini, sukladno odluci načelnika, iznosi 750 kuna što predstavlja povećanje u odnosu na dosadašnjih 500 kuna.

Općina Starigrad započela je sa stipendiranjem studenata u akademskoj godini 2006./2007. Od početka stipendiranja pa sve do danas, uključujući i akademsku godinu 2019./2020. sveukupno je stipendirano 89 studenata sa područja Općine Starigrad.

Stipendije i drugi oblici potpore dodjeljuju se s namjerom pružanja novčane nagrade za podmirenje troškova vezanih uz školovanje i studiranje, čime se potiče, motivira i omogućuje što većem broju stipendistica i stipendista uspješno stjecanje akademskog obrazovanja, a u korist razvoja Općine Starigrad.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar