Otkriveno koje je streljivo nađeno kod pilota koji su prevozili švercera

Trojica vojnih pilota koji su prevozili švercera oružja kazneno su prijavljeni zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Osim njih, prijavljena su još trojica muškaraca.

Imali su hrpu streljiva

Pretresom je kod pilota pronađeno i streljivo vojnog podrijetla kalibra 5,56X45 milimetara – ukupno 6593 komada tog streljiva, 31 komad streljiva kalibra 12,7 50 BMG, 908 komada streljiva vojnog podrijetla kalibra 7,62 mm, 416 komada streljiva kalibra 7,9 mm, također vojnog podrijetla te više spremnika za streljivo koji primaju veći broj naboja.

Nakon prvotnog istraživanja policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznene prijave protiv četiri hrvatska državljanina u dobi od 36, 40, 41 i 42 godine, a dvojica od njih prijavljeni su i za prekršaje iz Zakona o posjedovanju oružja građana.

Istraživanje se nastavilo pa su naknadno prijavljena još dva hrvatska državljanina u dobi od 46 i 52 godine, također zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...