Peti poraz Zadra u ABA ligi; Igokea je bila bolja

Zadar i dalje ne zna za pobjedu u ABA ligi, ali i Laktašima otkada Igokea nastupa u regionalnom natjecanju. Još jedan neuspjeli put u susjednu državu za Zadrane uz novi poraz. Zadrani su unatoč lošem startu vratili utakmicu u egal odličnom drugom dionicom. Domaćini su ipak u završnici prelomili utakmicu s puno mirnijim pristupom od hrvatske momčadi. 79:71 bio je konačan rezultat u Laktašima.

Igokea je imala inicijativu tijekom cijelog susreta, iako su Zadrani bili dosta blizu. Za nijansu veća kvaliteta momčadi bila je dovoljan znak da Zadranima nešto nedostaje. Momčad Danijela Jusupa imala je i vrlo loših 7/15 s linije slobodnih bacanja što je dovoljna činjenica zbog koje se gube utakmice i protiv slabijih protivnika. Povrh svega brine i nedovoljno tzv. off the ball movementa u napadu te nemogućnost ili nedostatak sposobnosti improvizacije u nekim nepredviđenim situacijama, piše Crosarka.

Domaćini su s druge strane preko Ilića zaključali reket s nizom blokada, a u završnici susreta napad je sa svojim rutinerskim pristupom predvodio litavski playmaker Kariniauskas koji je pogađao kada je bilo najpotrebnije. To također pokazuje kako su naši klubovi “promašili” s pojmom uzimanja razigravača iz Litve.

Zadrani su tako upisali još jedan poraz, a dobru partiju i solo izdanje ponovno je imao Allen s 24 poena. Novopridošli Keller se predstavio u dobrom svjetlu s 10 poena i 11 skokova. Evans je kod Igokee postigao 17 poena. Spomenuti Kariniauskas ubacio je 13, a naš Marko Tomas dodao je 11 poena.

Marko Tomas se istaknuo dobrom partijom i još jednim potezom vrijednim pažnje…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...