Pokopan je dobri duh Velebita Vlado Prpić – Prpa

Dobri duh Velebita Vlado Prpić Prpa ispraćen na zagrebačkom krematoriju gdje se, uz obitelj, od Prpe oprostilo velik broj planinara i prijatelja

Prošloga tjedna je nakon višednevnog nestanka  na Velebitu pronađeno njegovo beživotno tijelo.

Govorio je da na Velebitu ima sve što treba

“Meni je Velebit ili ne bit'”, rekao je za RTL-ovu “Potragu” prije dvije godine Prpić, koji je prije pet godina život u Zagrebu zamijenio vrhovima Velebita.

Planinarska legenda je govorila da nitko bolje ne poznaje Velebit od Prpe, a on je prije dvije godine kazao da ondje ima sve što mu treba.

“Dosta mi je bilo civilizacije i grada, ja sam u Zagrebu proveo 35 godina, i nisam baš bio oduševljen gradom ni onda, ni dan danas. Ja sam uvijek od djetinjstva bio vezan za ovaj glupi Velebit, za ove livade, ja kad sam u Zagrebu išao na posao, i ono osobito na proljeće na periferiji kad bi jorgovani procvali, ja bih bio na Velebitu. Ima Velebita, hvala Bogu, i moje geslo planinarsko je da je malo jedan život za Velebit”, kazao je prije dvije godine Prpić.

Otišao na Velebit kada je otkrio da ima karcinom

Živio je u svojoj kolibi nazvanoj Jatara. Kada se preselio na Velebit, bolovao je od karcinoma, a tvrdio je da ga je na Velebitu izliječio.

Preminuo je kilometar i pol daleko od svoje kolibe.

Foto: Park prirode Velebit

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...