Zadarski policajac koji je razotkrio Ćelića izlazi u javnost, sve će reći

Zadarski policajac koji je otkrio pokušaj zataškavanja prometnog prekršaja Josipa Ćelića, bivšeg zamjenika ravnatelja policije, obratit će se u petak javnosti na konferenciji za novinare. Kako doznajemo od policajčeva odvjetnika Branka Šerića, točno mjesto i vrijeme konferencije za novinare još nije utvrđeno, piše Index.hr. Na njoj će Šerić okupljene upoznati sa svim detaljima slučaja, a na upit što će policajac govoriti, odvjetnik nam je rekao: “Čut ćete.”

Ćelić vozio 165 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h i – ništa

Kao što je poznato, policijski je presretač 12. ožujka zaustavio Ćelića dok je u okolici Zadra, na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 kilometara, vozio 165,6 kilometara na sat. Prema dostupnim informacijama, Ćelić je dobio prekršajni nalog na novčani iznos od pet tisuća kuna.

Potom se nije dogodilo baš ništa. Točnije, u zadarskoj policiji “nisu poduzeli daljnja postupanja radi sankcioniranja zamjenika glavnog ravnatelja, već su to učinili tek nakon što je informacija objavljena u medijima”.

Osim toga, zabilježena je i komunikacija između Ćelića i načelnika Policijske uprave zadarske Antona Dražina, ali “nije potvrđen medijski navod da je zamjenik glavnog ravnatelja tražio od načelnika policijske uprave da se prekršaj koji je počinio ne procesuira, odnosno da se snimka utvrđenog prekršaja ukloni”, objavila je policija.

Ćelić ostao u policiji, a sustav progoni čovjeka koji ga je razotkrio

Uglavnom, krajem prošlog mjeseca Ćelić je pod pritiskom javnosti podnio ostavku te je premješten na drugo radno mjesto, a prije nekoliko dana objavljeno je da je policija otkrila zviždača, dakle svog čovjeka koji je informaciju o zataškavanju Ćelićeva prekršaja dostavio medijima.

Suspendiran je, a protiv njega je i pokrenut kazneni postupak zbog odavanja službene tajne. Šerić nam je prije nekoliko dana izjavio kako, prema njegovu mišljenju, u ovom slučaju nema baš nikakvih elemenata tog kaznenog djela jer je objavljena informacija o običnom prekršaju, koji ne može biti službena tajna, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...