Potpisan ugovor; Studentski dom sa 129 soba i menzom gotov do 2021. godine

Nakon provedenog postupka javne nabave za izvođenje radova na izgradnji Studentske menze sa studentskim paviljonima i kolnim prilazom na lokaciji Novog kampusa Sveučilišta u Zadru danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji Studentske menze sa studentskim paviljonima i kolnim prilazom na lokaciji Novog kampusa Sveučilišta u Zadru. Ugovor su potpisali prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru te predstavnik odabranog ponuditelja gospodin Miljenko Zovko, direktor tvrtke PROJEKTGRADNJA plus d.o.o., tvrtke koja je odgovarala svim zakonskim preduvjetima za provedbu izvedbenog projekta i bila ekonomski najpovoljnija.

Ugovor je vrijedan  81.068.738,85 HRK  (s PDV-om), a izgradnja se sufinancira iz Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru, koji se financira kroz Poziv MRRFEU Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Sveučilištu u Zadru su za provedbu projekta Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 67.433.433,38 HRK, a ukupna procijenjena vrijednost projekta je 74.480.127,22 HRK. Razliku sufinanciranja Sveučilište je osiguralo od Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosu od 13.985.015,15 HRK te od Grada Zadra u iznosu od 6.236.223,70 HRK.

S današnjim danom, 27. studenim 2019. počinju teći rokovi za izgradnju. Razdoblje provedbe projekta je 64 mjeseca, od 15. svibnja 2015. do 15. rujna 2020.; razdoblje financiranja projekta započelo je stupanjem na snagu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 4. travnja 2018.; razdoblje prihvatljivosti izdataka u projektu od 15. svibnja 2015. do 14. prosinca 2020. Očekuje se da će prvi stanari moći useliti u studentske paviljone u akademskoj godini 2021./2022.

U novoj zgradi studentske menze sa studentskim paviljonima u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru bit će smješteno ukupno 284 studentice i studenta. Zgrada će imati tri paviljona za smještaj s ukupno 129 soba: šest jednokrevetnih, 91 dvokrevetne i 32 trokrevetne sobe. Studentski restoran će imati 500 sjedećih mjesta, posluživat će 3.800 obroka dnevno. Studenti će dobiti poseban prostor za učenje, dnevni boravak, praonicu, spremišta, čajne kuhinje, slastičarnicu i dr.

Izgradnjom studentskog doma i studentske menze Sveučilište u Zadru čini tek prvi korak u podizanju kvalitete studentskog standarda i studentskog života, pokazujući se time kao značajan visokoobrazovni, znanstveni, gospodarski, društveni i kulturni čimbenik kako u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, tako i u Hrvatskoj.

S obzirom na to da je u skladu s urbanističkim planom uređenja izgradnja studentskog doma i studentskog restorana predviđena na sjevernom dijelu sadašnje atletske staze, Sveučilište u Zadru s Gradom Zadrom namjerava osigurati privremenu prilagodbu toga sportskog terena njegovim proširenjem u smjeru postojećega studentskog doma.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...