Prekrasna božićna priča u Zadru; “U vrijeme darivanja – daruj krv” ovogodišnji je moto

“U vrijeme darivanja – daruj krv” moto je kojim se i ove godine vode tri zadarske udruge koje su se zbog akcije dobrovoljnog darivanja krvi ponovno udružile.

Prekrasna božićna priča, koja je nastala prošle godine iz triju udruga Košarkaški klub Diadora Entuzijasti, Hrvatski zbor sportskih novinara – Sekcija Zadar i Humanitarna udruga Antonio Jurjević, pretvorila se božićnu akciju dobrovoljnog darivanja koja će i ove godine biti popraćena blagdanskom glazbom te prigodnim slasticama i dobrim društvom.

Božićna akcija dobrovoljnog darivanja krvi održat će se 5. prosinca (četvrtak) od 16 do 18 sati u pomoćnoj dvorani Osnovne škole Zadarski otoci na Bilom brigu, a organizatori pozivaju sve koji žele darovati krv da im se pridruže na zajedničkom druženju.

Podsjetimo kako je za darovati krv osoba mora biti u dobi između 18 i 65 godina, odnosno do 60 godina ako krv daje prvi put, te treba težiti više od 55 kilograma.

Uz to postoje još neki parametri koje je potrebno zadovoljiti kao što su tjelesna temperatura, krvni tlak, puls i hemoglobin, a pregled će u dvorani napraviti osoblje Odjela za transfuziologiju zadarske Opće bolnice. Bitno je da je osoba koja želi darovati krv zdrava i da na darivanje ponese zdravstvenu te osobnu iskaznicu i OIB.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...