''DIJALOG JE STALAN, BIT ĆE I DANAS''

Premijer o štrajku: ”Rješenje očekujem danas. Jesmo li povećali plaće? Jesmo. Hoćemo li ih još povećati? Hoćemo”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Premijer Andrej Plenković komentirao je u ponedjeljak veliki prosvjed učitelja koji se danas održava na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

”Pravo na štrajk jedno je od prava koje građani mogu i imaju pravo koristiti. S te strane ne vidim ništa neobično, dapače. Što se tiče poruke važnosti obrazovanja, ne samo da smo ju čuli nego to i znamo. Još jednom podsjećam da Ministarstvo obrazovanja nikad nije imalo više sredstava nego u ovoj Vladi”, komentirao je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković štrajk učitelja koji traje već gotovo mjesec dana, donosi dnevnik.hr.

Plenković je dodao da u proračunu Ministarstva znanosti i obrazovanja ima 18,3 milijardi kuna i istaknuo da je to najviše u povijesti sredstava za obrazovanje i znanost. ”Ponavljam da je dijalog stalan, bit će i danas popodne nakon prosvjeda”, rekao je premijer.

Danas očekuje rješenje

”Još ću jednom ponoviti i apeliram na sindikate i vođu sindikata da vode računa o tome da bi bilo dobro da djeca što prije krenu u školu. Ako je pitanje jesmo li čuli poruku – jesmo. Jesmo li plaću povećali? Jesmo. Hoćemo li ju još povećati? Hoćemo. Predstavnici sindikata znaju da su od mene ponudu od dva posto imali na stolu od 1. listopada. Ne znam znate li vi to, ali oni znaju. Rješenje ide s ciljem da djeca idu u školu, da nastavnici budu zadovoljni i da ova priča završi tako da možemo reći da smo unaprijedili sustav”, kazao je Andrej Plenković i poručio da rješenje očekuje – danas.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar