Premijer: “Za našeg mandata profesorima će plaća biti veća za 23,1 posto”

“Smatram da smo nakon vrlo dobrog sastanka koji je održan jučer postigli visok stupanj međusobnog razumijevanja”, rekao je premijer Andrej Plenković o jučerašnjem sastanku sa sindikatima.

Potom je dodao: “Kod svakog dogovora treba pokušati postići kvalitetan i zdrav kompromis. Najvažnije je da učitelji i nastavnici razumiju cjelinu ove ponude. Sadržaj ispred forme, to je vrlo važno…

Imali smo jako dobre razgovore. Paket je cjelovit i dobro osmišljen. Važno je da to čuju naši učitelji i nastavnici”.

Premijer Plenković je i ponovio što ponuda Vlade obuhvaća, te naglasio da će Vlada, sindikati i vanjska institucija “ispraviti nepravde i nelogičnosti koji postoje u Uredbi o koeficijentima složenosti poslova s ciljem da se usvoji nakon idućih izbora i da imamo jasno definiran sustav plaća u državnom i javnom sektoru”.

“Uz to idemo i s povećanjem božićnice, regresa, dara za djecu i povećanjem otpremnine. Kad akumuliramo ovih 10,4 posto u idućoj godini s dosadašnjih 11,49 povećanja, to će biti povećanje plaće za učitelje i profesore tijekom našeg mandata od 23,1 posto”.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...