RAZGOVOR “Mazimo se kada se ugase kamere, a malo Cole s viskijem se neću odreći”

U emisiji “Narodni trg” novinarka Željka Čačko ugostila je 26-godišnjeg Marina Marušića, kandidata showa “Život na vagi” koji je u borbu s debljinom krenuo sa 167 kilograma na vagi.

Hvala ti što si odvojio vremena za nas, snimanja su, treninzi, kako se osjećaš?

– Svega ima, osjećam se iscrpljeno i zadovoljno, osjetim da se kilogrami tope i zadovoljan sam.

Osjećaš da već vrijedi?

– Tako je, isplati se.

Ajmo krenuti od početka, koji je bio povod tvoje prijave i je li to bila isključivo tvoja odluka ili te možda ekipa pogurala i nagovarala?

– U početku ne bi mogao zamisliti da ću se ikad prijaviti, biti pred kamerama pred cijelom Hrvatskom, svi su me nagovarali, moj tata prvi, što je na kraju i jedini razlog zašto sam se prijavio, jer je preminuo i nekako sam tu odlučio, i neki se klik dogodio u glavi da se u čast njemu prijavim i da mu ispunim želju i tako je sve krenulo, i vidim samo pozitivne vibracije, svi su me ohrabrivali, davali motiva još više, svi su to podržali.

Moram primjetiti da se već savršeno snalaziš pred kamerama, tako da očekujemo jednu novu showbiz zvijezdu u Zadru. Kad si ulazio koji su bili tvoji najveći strahovi, je li bio veliki teret skinuti se i pokazati svoju masu pred televizijom?

– Kada sam ulazio jedini problem je bio..uvijek sam razmišljao hoću li biti najgori, samo da ne ispadnem prvi i tako, ali kad dođeš tamo to se sve promijeni, navikneš se na te kamere, i naravno to skidanje mi je bilo najgore, nisam volio ni na kupanje otići, skinuti se, a kamoli pred milijunima ljudi…

Ovo su strahovi u showu, ali koji su bili tvoji najveći strahovi u privatnom životu? Često možemo čuti i od vaše ekipe da vas je bilo strah otići u kafić, niste znali na kakvu ćete sjedalicu naletjeti, grozne su to situacije, nešto o čemu regularno niti ne razmišljamo.

– To je katastrofa, od samog odlaska negdje u javnost u kafiće, moraš birati u koji ćeš, kakve su sjedalice, sada kad se sjetim, užas, to želim promijeniti, a pogotovo da ne govorim sram je najveći, dostavljao sam hranu pa odmah misliš da svi gledaju u tebe i rugaju ti se, strašno.

To zapravo i nije baš tako ali stalno prolazi kroz glavu.

– To je više psihički, ima svega.

Htjela bih te pitati, kako si živio prije ulaska u show?  Naime, nekako si specijalan kandidat, u sedam godina dobio si 100 kilograma, nisi oduvijek bio debeo. Objavili smo neke tvoje slike, bio si izuzetno vitak i zgodan mladić, to je alarm svima nama, može se svakom dogoditi.

– Može, to je stvar u glavi, prije ulaska u show sam bio na dnu i s emocijama, izlazio sam, opijao se, kockao, sve ono loše, nemaš volje za živjeti a kamoli za potrčati ili neki zdraviji život voditi, uglavnom užas.

Što si do sada naučio u showu što se tiče promjene načina života. Koja te informacija možda najviše šokirala?

– Do sada učimo dosta o prehrani i treningu ali prehrana je najbitnija, nekih 80 posto, šokiralo me da sol dosta deblja, koliko ustvari soli možemo unijeti, nekih 4 do 5 grama najviše, to do sada nisam mogao ni sanjati, a kamoli pomisliti. Učimo iz dana u dan.

Spominješ sol, gdje je sve prisutna, što ti prije ne bi palo na pamet?

– Soli ima svugdje, u pićima, hrani i u mineralnoj vodi, i to ne smijemo piti, nisam znao da postoji himalajska sol, zamjenska, koja ne veže vodu u organizmu.

Kad kuhamo primjenimo nju umjesto obične? Kakav joj je okus?

– Da, da. Okus je bolji od naše, malo je stavim, skuplja je ali isplati se.

Spomenuo si okuse, je li se bilo teško naviknuti na taj deficit okusa kada si ušao u kuću?

– Da, ja sam gladovao prvih par dana dok se nisam naviknuo, katastrofa, mislio sam da neću moći živjeti na toj hrani, nema do peke i babine juhe. Navikne se čovjek na sve, i kada vidiš kako se dobro osjećaš od te prehrane, navučeš se.

U kojem pogledu se bolje osjećaš?

– Osjećaš se laganiji, poletniji, nemaš neke tegobe u sebi, savršeno, ne mogu opisati taj osjećaj.

Mene je frapiralo da pola litre gaziranog pića sadrži 16 žličica šećera. Voliš li ti Colu?

– Obožavam Colu najviše, ona je na prvom mjestu. Strašno, 16 žličica, sad zamisli koliko je to.

Hoće li ti to ostati u glavi ili ćeš kad izađeš ipak srknuti jednu?

– Ostat će mi u glavi sigurno kad izađem, možda popijem jednu sa viskijem haha. Morat ćemo trenirati sutra još bolje onda haha.

Većinu namirnica koje volimo možemo zamijeniti nekim povoljnijim i boljim namirnicama. Ajde nauči nas, ja sam ljubiteljica čokolade, koje su moje alternative?

– Ima isto zdravije čokolade, di ima manje šećera, više tog kakaa zdravog, sve u nekim umjerenim količinama, kockica, dvije u danu, može se to izdržati samo se treba malo motivirati i zaustaviti.

Poanta je regulirati sam sebe?

– Tako je, mada tebi ne treba regulacija haha. Ti si savršena.

Hvala ti Marino, od sada si moj najdraži gost zauvijek. Ovo nije bilo dogovoreno, samo digresija. Do sada si u showu otprilike izgubio deset kilograma, jesi li zadovoljan?

– Da, nekih desetak kilograma, zadovoljan sam, da nisam krenuo tamo bio bi plus, rezultat je jako dobar, biti će toga još.

Je li bi bilo bolje da ne bacaš oko na djevojku koja vježba kraj tebe?

– Haha, a ne mogu se oduprijeti, volim malo pogledati haha, to je sve normalno.

Voliš svugdje pogledati ili u jednom smjeru?

– Volim pogledati sve, izolacija čuda čini.

Ptičica mi je prišapnula da ti je najomiljenija hrana bila hamburger, nedostaje li ti taj okus?

– Da, hamburger, pizze, nedostaje, ne mogu reći da ne..To je sastavni dio našeg života, mogu ja sebi priuštiti jedan dan u tjednu, eventualno dva, ali sutra onda treba trenirati još jače, a ne se predati.

Ne moram se bojati da ćeš na Autobusnom kolodvoru u Nane i na hamburger?

– Ne, ne, možda na drive through u McDonalds, haha, šalim se.

Marino, već sada izgledaš sjajno, bojimo se razmišljati kako ćeš nam biti zgodan, hoće li ti smetati medijska eksponiranost, hoće li te cure opsjedati?

– Ne vjerujem da će me cure opsjedati, ako tako bude, bit ću sretan haha, ali neće me smetati, ljudi vole gledati i pratiti taj show, udovoljit ćemo svima.

Ajmo u kuću, s kim se najbolje slažeš?

– Za sada jako dobro sa svima, nema zle krvi, smicalica, svi smo skupa u tome, nekako se razumijemo, svi smo isti, za sada sam jako zaodovljan.

Mislim da nam ipak malo lažeš, pa nam reci što radite kad se ugase kamere i tko se s kim posvađao do sada?

– Nema svađa, jedino se malo mazimo, češkamo haha, ali nema svađe, vidjet ćemo, ali sigurno će biti kako bude show odmicao, izolacija, skupa živimo nas 16, tako da, bit će svega.

Je li se teško rastati od nekog kada ga morate izbaciti?

– Meni iskreno nije teško, nije ugodno ali došli smo s tim ciljem da smršamo, naučimo svašta, što se prije postavimo na način da se nije dobro previše vezati za nekog, biti će nam lakše, vidjeti ćemo se mi vani, show ide dalje…

Tvoj tim uvijek pobjeđuje, koja je vaša tajna?

– Tajna je u meni hahha, šalim se, borimo se do samog kraja, imamo Roka koji je ubojica i životinja i svatko da svoj doprinos, složni smo, imamo odličnog trenera, postavimo neku taktiku, plivamo, borimo se, trčimo..

Ajmo razriješiti tu enigmu, je li važnija prehrana ili vježbanje?

– Važno je sve, ali eto kažu, nisam ni ja znao, prehrana je 80 posto, to je jako puno i naravno treba trenirati barem jednom u danu barem sat ili dva, bitno je kretati i znojiti se.

Otkrij nam i neke male tajne, što bi preporučio nekome tko ima problema s debljinom, koji su prvi koraci, evo recimo sutra kada se digne kako da započne svoj dan?

– Nek se pogladaju malo u ogledalo i priznaju sami sebi da imaju problem, da su veliki, možda jesi zadovoljan u svojoj koži ali to će na zdravlje utjecati kad tad, početi dan s malo vode i limuna da se pokrene organizam, nešto zdravije doručkovati, ne bureke masne i to, neki pomidor, svježeg sira, paprike, žive namirnice i tako..salamica neka manje masna, dvopek, nećete biti gladni ali malo zdravije i biti ćete zadovoljniji.

Uvijek nam sugeriraju da taj kruh izbacimo, koja je alternativa?

– Dvopek, jedan, dva, može se i fetica kruha ali možda neki sa sjemenkama.

Vježba je teška za svakog tko je van kondicije. Što je dovoljno raditi za početak?

– Vježba je teška, sve će u početku biti jako teško i mršavima koji dugo ne treniraju, ali bitno je imati volje, šetati, brza šetnja pa koliko ide ide, iz dana u dan će biti sve bolje, malo i trčati kada se skine da ne pate koljena. Razgibati se bilo kako, svaki pokret je jako bitan, sve se računa.

Šetnja je isto dobra za mršavljenje?

– Svakako, to ni ja nisam znao. Čak je bolja od trčanja, trčanjem s mišići smanjuju, tako kažu..

Do finala koji je tvoj cilj, do koliko kilograma bi volio doći?

– Do finala bih bio sretan da dođem bar do 100 ili malo ispod, bio bih presretan i zadovoljan.

Cijelu emisiju poslušajte ovdje.

&nbsp

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...